Les jornades sobre el futur de l’agricultura d’Alginet espenten a la unió dels llauradors

0
421

Antoni Lozano, Maritina Hernández y Jesús Boluda en les jornades

Les jornades sobre el futur de l’agricultura d’Alginet ha sigut un èxit en assistents i en la qualitat del debat.

Lozano: “Els agricultors tenim molt de futur si treballem units”

Les conferències organitzades per la regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament d’Alginet han aconseguit reunir a destacades personalitats del món agroalimentari valencià. El matí ha començat amb la conferencia “La situació del sector agroalimentari, present i futur” impartida per Manuel Láinez, director general de Producció Agrària de la Conselleria d’Agricultura. Láinez ha parlat de les necessitats que l’agricultura valenciana s’adapte a les demandes de mercat, de la necessitat de seguir investigant i innovant com, per exemple, en que la producció del caqui siga més llarga en el temps que els mesos que es cull ara. Un torn de paraules entre els més de 50 assistents ha permés un debat interessant entre ells i el director general.

La segona part de les jornades ha sigut per a una taula redona d’excepció, composada pel secretari general de la Unió de Llauradors i Ramaders, Ramon Mampel, el president d’AVA, Cristóbal Aguado, el president de la Caixa Rural d’Alginet i enginyer tècnic agrícola, Francisco Martín i el regidor d’Agricultura d’Alzira, Enrique Montalvà. La taula ha estat moderada per Francisco Rodríguez Mulero, enginyer agrònom i ex president de SEIASA de la Meseta Sur. Les xerrades s’han mogut entre terrenys tant distints com les polítiques agràries comunitàries fins a la rendibilitat del caqui a Alginet, del que els ponents s’han mostrat optimistes pel seu futur encara que, han coincidit, s’ha de cuidar i diferenciar perquè agricultors d’altres comunitats d’Espanya estan començant a produir-lo en massa.

Després de la taula redona s’ha produït un intens debat entre els assistents al voltant de l’agricultura del poble

La consellera d’Agricultura, Maritina Hernández i l’alcalde d’Alginet, Jesús Boluda, han clausurat l’acte. La consellera ha volgut destacar la investigació al món agrari i a posat en valor l’IVIA i les investigacions que allí s’estan produint.

Per la seua banda, Boluda ha volgut posar èmfasi en la importància d’estes xerrades de cara al futur de l’agricultura.

Per al regidor d’Agricultura i primer tinent d’Alcalde, Antoni Lozano, esta ha sigut una jornada molt positiva que ha reunit un bon grapat d’agricultors de distintes edats, del poble i de la comarca, representatius del que és el camp hui en dia. Lozano ha destacat que “s’ha discutit molt sanament sobre les necessitats de l’agricultura del poble, que són moltes, però s’ha demostrat que a pesar d’això, els agricultors tenim molt de futur si treballem units, si estem pendents del que demana el mercat i si fem vore el pes que tenim dins de la cadena agroalimentària”. Lozano ha destacat les virtuts del caqui, que hui en dia representa el 50% de l’agricultura d’Alginet, s’ha felicitat de la bona acollida que està tenint en el consumidor i ha volgut posar èmfasi en la necessitat de pujar un nivell en la seua producció, potenciant l’envasat i els nous tipus del seu consum, com pot ser el suc, entre altres.

Comunicat d’Antoni Lozano: Regidor d’Agricultura d’Alginet

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here