Sueca planta una falla creada pels usuaris d’una Fundació per a discapacitats

0
808

 

 

Falla de la Fundació

La Fundació Santos Andrés, Santiago i Miguel, aprofitant la festa de les Falles, vol donar a conéixer així la labor que realitzen en el centre

Després de la gran acceptació que es va aconseguir l’any passat amb esta iniciativa, la Fundació Santos Andrés, Santiago i Miguel de la Comunitat Valenciana ha tornat a repetir l’experiència de plantar una falla, realitzada pels seus usuaris, en la plaça de l’Ajuntament del municipi perquè tots els ciutadans puguen, a més d’admirar el monument, conéixer millor quina és la funció que realitzen diàriament en el centre amb les persones que patixen algun tipus de malaltia mental, amb l’objectiu d’aconseguir una major sensibilització de la societat. “Ens agradaria que el fet de plantar en esta plaça un monument faller, realitzat per les persones que acudixen al centre, es convertira en una tradició any rere any, i que s’arribara a vore com una falla més del municipi”, han manifestat treballadors de la Fundació.

El monument faller, realitzat al llarg dels últims mesos, està dedicat a Sueca. En ell es pot observar, entre altres elements, l’escut de la ciutat, així com una rèplica del monument a la paella que existix en el municipi i del mediàtic bou Ratón. Junt a la falla s’ha instal·lat un estand informatiu amb díptics i productes artesanals realitzats també pels usuaris de la Fundació.

Des de l’Ajuntament han mostrat tot el seu suport a esta iniciativa. L’alcalde de Sueca, Salvador Campillo; la regidora d’Acció Social, Pilar Moncho; així com els seus socis de govern, Enrique Vidal i Teresa Ribes, i el reconegut pintor suecà, Conrado Meseguer, han visitat este matí el monument i han compartit uns minuts amb el secretari i membre fundador del Patronat de la Fundació, Vicente González; la directora, Amparo Menargues, i altres treballadors i usuaris, els quals els han comptat la seua experiència en la creació i muntatge de la falla. També 50 alumnes del col·legi Nostra Senyora de Fàtima del municipi s’han acostat a visitar el monument i han realitzat diverses preguntes als usuaris de la Fundació sobre la seua creació.

La Fundació Santos Andrés, Santiago i Miguel, és una entitat sense ànim de lucre  que va nàixer l’any 2001 amb un caràcter d’assistència social i amb l’objectiu d’abordar l’atenció sociosanitària, recuperació i residència de les persones amb malaltia mental crònica. La perspectiva de treball és purament rehabilitadora, perseguint com a fi fomentar l’adquisició i/o recuperació, en les persones amb malaltia mental, d’aquelles habilitats i competències necessàries per a reintegrar-se en la comunitat, de manera que puguen mantindre’s en el seu entorn social en unes condicions el més normalitzades i independent possibles.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here