EU-Alzira reclama un Pla d’Actuació Específica per a l’Alquerieta

0
298

EU-Alzira s’ha reunit amb l’Associació de Veïns de l’Alquerieta, dins de les reunions que està portant a terme amb les entitats cíviques de la nostra ciutat, per escoltar les seues propostes. Des de la nostra formació considerem necessari que es porte a terme el pla d’actuació específica en la barriada: es tracta d’una sèrie de programes que va aconsellar l’últim informe encomanat per l’Ajuntament a especialistes de la Universitat de València. I això amb l’objectiu de millorar la situació delicada que pateix el veïnat.

En els darrers mesos, l’Ajuntament d’Alzira ha encomanat un nou informe de la situació del barri de l’Alquerieta a especialistes en intervenció social de la Universitat de València, en el qual es proposen una sèrie d’actuacions específiques que caldrien ser desenvolupades de forma immediata per a millorar una de les zones més degradades de la nostra ciutat. Moltes línies que es recomanen ja havien sigut recollides en anteriors estudis, però fins al moment no s’han dut a terme. I es tracten de reivindicacions històriques del barri i de l’Associació de Veïns de l’Alquerieta.

Moltes d’aquestes propostes coincideixen amb el que porta EU-Alzira en el seu programa electoral, i les hem defensades en diversos àmbits. Per a la nostra formació considerem prioritàries les següents mesures:

  1. És necessari, en front dels retalls pressupostaris de l’Ajuntament, que es realitze un pla específic de la policia local, i altres cossos de seguretat, per actuar sobre el barri.
  2. Que es duga a terme un pla d’habitatge, a hores d’ara inexistent, que permeta que moltes de les vivendes buides siguen posades en lloguer i s’impulse la rehabilitació del barri.
  3. D’igual manera, cal un pla d’immigració que permeta seguir i realitzar actuacions concretes sobre aquest col·lectiu.
  4. No menys important, es fa necessari una planificació urbanística que integre el barri en la ciutat, que possibilite la seua integració. En particular, tant la part alta com un replantejament més amunt de l’Avinguda Pare Pompili.
  5. Per a poder fer-ho efectiu, s’ha de comptar amb el conjunt del veïnat i amb la implicació de les diferents regidories i de totes les administracions públiques, no sols de l’Ajuntament.

Per a Ivan Martínez, regidor d’EU en l’Ajuntament d’Alzira: “tant l’Alquerieta com altres barris amb greus problemes socials deuen ser una prioritat per a l’Ajuntament. Des d’EU anem a fer costat a les reivindicacions que defensen les entitats cíviques de la nostra ciutat, que creiem justes i necessàries. L’equip de govern ha de portar a terme de forma urgent les propostes que es detallen en l’informe redactat per els especialistes en intervenció social de la Universitat de València, amb la finalitat de proporcionar millor qualitat de vida a les veïnes i veïns de l’Alquerieta.”

Cal dir que amb aquesta reunió d’EU-Alzira amb l’Associació de Veïns de l’Alquerieta, com altres que estem mantenint, continuem amb el que denominem Convocatòria Social, escoltant la ciutadania i el moviment associatiu i donant suport a les seues demandes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here