Compromís reclama de nou a la Confederació del Xúquer que neteje els rius i barrancs

0
286

Canyars junt el Pont de Ferro

 

Abans de l’estiu de l’any passat des de Compromís per Alzira denunciarem la mala situació del barranc de la Casella a l’altura del Pont de Xàtiva per les molèsties que provoca a la població. El barranc es va netejar.

 En el mes de juliol, aconseguirem tractar una moció que demanava a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que netejara el punt més estret del llit del riu Xúquer –entre el pont de la variant i el de Ferro- i dels barrancs que són de la seua competència. Es va aprovar per unanimitat, però la Confederació Hidrogràfica del Xúquer no ha fet res. El regidor Enrique Montalvá ho justificava pel diferent color polític de l’Ajuntament i de la CHX.

 En setembre es produïa un incendi en el canyar a vora del Xúquer i del polígon de la carretera d’Albalat. El passat divendres hi va haver un incendi al malecó d’Alzira i fa dos dies, el dilluns, es va produir un incendi en un canyar pròxim al riu Verd que afectà als camps del voltants i a la instal·lació elèctrica, a més es va haver de tallar la circulació de la CV-42.

 Aquests fets demostren que no netejar maximitza el risc d’inundacions en època de pluges i el risc d’incendis en estiu. Per això, com en el seu moment ja dèiem, des de Compromís per Alzira considerem que cal estar per damunt dels colors polítics quan el que està en joc és la seguretat dels veïns i veïnes d’Alzira.

 Ara que la CHX està governada pel PP, el mateix partit polític del govern de l’Ajuntament d’Alzira, esperem que siguen més diligents i responsables per a abordar els treballs necessaris per a que el Xúquer, el riu Verd i els barrancs d’Alzira estiguen en condicions i evitar així que siguen un polvorí de cara a l’estiu.

 Per això, anem a traslladar aquesta sol·licitud al ple de l’Ajuntament d’Alzira per tal d’exigir a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que faça la seua feina.

Vicent Camarasa

Representant de Compromís per Alzira

al Consell Local de Medi Ambient

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here