Bloc de Carcaixent demana al plenari que es pronuncie contra l’acord comercial entre Marroc i UE

28
704

Paco Salom, Bloc-Compromís Carcaixent

La UE permet que Marroc vulnere les condicions laborals, socials, mediambientals i fitosasnitàries per altres interessos comercials i tracta l’agricultura hortofructícola com si fora de països tercers

Una vegada més el sector hortofrutícola torna a ser moneda de canvi en la Unió Europea. El nou Acord d’Associació entre la UE i el Marroc, aprovat recentment pel Parlament Europeu, liberalitza pràcticament en la seua totalitat l’entrada en el mercat comú de les fruites i hortalisses marroquines. Tot açò sense que s’haja realitzat cap estudi previ de l’impacte econòmic que l’acord tindrà per als productors europeus, ni que s’haja previst cap tipus de compensació.

Les fruites i hortalisses marroquines són competència directa de les valencianes, particularment en el cas dels cítrics, i la liberalització recollida al nou acord suposarà encara més dificultats per al sector agrari valencià, que complicaran més si cap el futur dels productors valencians, i particularment dels de Carcaixent”, afirma Paco Salom, portaveu del Bloc.

Però a més de competència directa, els productes agrícoles procedents del Marroc també suposen una competència deslleial en tant que els costos de producció són sensiblement inferiors als nostres, entre altres perquè les condicions i drets dels treballadors al Marroc són sensiblement pitjors als nostres, i pels menors controls fitosanitaris a què són sotmesos.

Es per tot açò que Bloc-Compromís de Carcaixent, igual que ha fet Compromís a les Corts Valencianes, ha presentat aquest matí per registre una moció per tal que siga debatuda en el Ple de març de l’Ajuntament de Carcaixent.

A la moció, Bloc-Compromís demana també al govern d’Espanya que inste la Unió Europea per tal que fixe com a requisits previs necessaris per a la ratificació de qualsevol acord comercial amb el Marroc el reconeixement i respecte dels drets sindicals, així com l’aplicació de mesures actives contra el treball infantil i l’equiparació dels controls fitosanitaris,  i que exigisca que, en cas de mantenir en vigor aquest acord, calcule els danys que patirà l’agricultura valenciana i aprove les indemnitzacions corresponents.

La discriminació del sector hortofructícola valencià en el marc de la Unió Europea és un fet continuat, des de la mateixa negociació del Tractat d’Adhesió fins l’actualitat. Este sector ha sigut sempre el que s’ha sacrificat per tal que la UE aconseguira beneficis en altres negociacions amb països tercers, per exemple en el cas de la pesca.

La societat valenciana no pot girar-se d’esquena a esta situació discriminatòria. “Nosaltres des de BLOC-Compromís el que demanem a l’ajuntament és que les institucions denuncien l’abús polític que practica la Unió Europea i reivindique unes condicions dignes per als productes valencians, que no beneficien les importacions de països tercers. No volem ser socis de segona”.Per al portaveu de Bloc-Compomís “No pot ser que la UE i els països del nord  ugmenten dia a dia les exigències als productors valencians i mentrestant la pròpia UE deixe que països com Marroc vulnere les condicions laborals, socials, mediambientals i fitosasnitàries per altres interessos comercials”.

Comunicat Bloc-Compromís de Carcaixent

28 Comentarios

 1. I què hi ha dels xicotets productors marroquins? Açò tampoc els beneficia. I què hi ha de les traballadores i treballadors marroquins? La UE no ha imposat cap condició de millores en les relacions laborals. I què hi ha dels controls de fitosanitaris? No hi ha cap control mediambiental dels productes marroquins.
  I el Bloc vos digeu d’esquerres? Vaja tela.

 2. Yo creo que estais matando moscas a cañonazos. Vds. han sido elegidos regidores del pueblo de Carcaixent y no intenten solucionar temas que corresponden a la Unión Europea y en todo caso al gobierno español. Centrense en los temas locales, reducir costes del MIA, etc.

  • No debe de tener usted ningún familiar que se dedique a la agricultura… Yo sólo espero que todos los partidos estén a la altura y sean capaces de apoyar esta propuesta de rechazo del acuerdo, de la misma manera que todos los eurodiputados españoles votaron juntos NO al acuerdo en Bruselas.

 3. Morocco, no entenc el que dius. ¿Qué diu el BLOC que s´opose a rebutjar eixes dificils condicions socials dels marroquins?

 4. Algun dels peperos que pululen per ací ens podria explicar com ha tingut taaanta sort Juan el Papero de trobar un treball en l’empresa municipal Procarsa? No tindrà res a vore que anara en la llista del PP en les últimes municipals, no? Anava de 13 o de 15? Em falla la memòria. I tampoc tindrà res a vore que el PP i l’altre Juanito, el del PSD tiraren a l’oposició dels òrgans de control de Procarsa, no? A vore si han fet tot això per a «enchufar a los suyos», perquè això estaria un poquet lleig amb tanta gent necessitada que tenim al poble, veritat Ino?
  Gràcies per aclarir-nos-ho, segur que té una explicació que podrem entendre i compartir tots.

  • Xixarra;
   alguno de los aplausometros me puede decir como es que en la Piscina municipal hay un 82% de empleados del Bloc-Compromis, en la Biblioteca Publica Idem de Idem, en el consell de la juventud ,,otro tanto?? y aun quedan muchos mas que a mi en particular me llaman la atencion y todo esto Gobernando el PP yo soy votante del PP no lo voy a negar pero cuando veo como desperdician a sus votantes dejandoles en la calle y dando esos trabajos a la gente que no les votara nunca, de verdad que pienso no que son solo HONRRADOS ,pienso que son TONTOS porque encima no son ustedes agradecidos, estan todo el tiempo sacandoles fallos y criticandoles, bueno ustedes siempre se daln la razon a si mismos, ahi queda

   • JA,JA,JA… Resulta curioso que, por una parte, Xixarra se queje de un presunto «enchufe» a un miembro del PP, mientras XixAz se queje de presuntos «enchufes» a gente del Bloc. ¡Pónganse de acuerdo ustedes!.
    ¿Qué sistema utiliza usted para saber que el 82% de los empleados de la piscina votan al Bloc?. Si todos son del Bloc, ¿porqué no han ganado nunca unas elecciones?. ¿Porqué todos los que se quejan de que cada partido se dedica a «enchufar a los suyos» son los primeros en exigir que se les enchufe cuando gobierna su propio partido?.
    Yo pensaba que, en cualquier contratación, lo más importante era que la persona elegida fuera la más adecuada para realizar las funciones previstas en su contrato, pero veo que hay otras prioridades…

 5. Aprovecho este espacio para pedir si alguien tiene información sobre la recuperación de un proyecto Tram Way Tavernes-Carcaixent. Hoy LAS PROVINCIAS informa sobre una gestión del alcalde de Tavernes en la Mancomunitat de Municipis de la Safor en este sentido. Gracias.

 6. Estoy de rojos hasta e l moOño . El que se queja de enchufes es por que no puede . No se meta con gente de bien que tien e mucho que a prendrr .
  Seguri q ue el señor Juan que lleva laa sangre en fallas. ha pasado su oposiccion como todos .,!

  • Xe, hi ha que vore quin interés i quants comentaris ha despertat la proposta del Bloc sobre l’acord amb Marroc!…

  • Que jo sàpiga el Consell de la Joventut no té cap treballador en la seua «immensa plantilla». Igual m’equivoque… Més que res perquè no té ni seu, ni diners, ni res paregut…

   I efectivament, lo més important és que la persona elegida siga la més adequada per a realitzar les funcions previstes en el contracte. Però per a arribar ahí cal fer un procediment de selecció, on es respecten els principis de publicitat, igualtat, mèrit i capacitat sobretot quan parlem d’una administració pública o d’una empresa pública. «Pero veo que hay otras prioridades…»

   • I tu podries afirmar que en alguna ocasió s’ha seguit un procediment il·legal de contractació?. Si és així, perqué ha defugit la seua responsabilitat i no ha anat al jutjat a denunciar-ho?. O serà que te vosté «otras prioridades» a banda de l’interés general?.

    • Jo no he dit res d’il·legalitat. Això ho ha dit vosté. I crec que deuria anar al jutjat a denunciar-ho, si és així…

     És més crec que ho fan de puta mare. Per això porten tants anys governant. I si el poble vol això, que disfrute de lo votat!

 7. Mare meua, que intervenció, Sr. No, es més que lamentable; primer parla encara de «rojos»,Deu meu¡; després afirma que» el que se queja de enchufes es por que no puede», donant a entendre que tot el món es igual. Voste es retrata molt bé.

 8. Dejando de lado a los enchufados , que siempre han existido y existirán , tanto en lo público como en lo privado , lo que si que sería realmente criticable
  es la contratación de álguien por el mero hecho de su contratación , sin haber necesidad real para hacerlo.

  Con respecto al tema de Marruecos , ya sabemos de la influencia que Francia tiene en la UE desde sus origenes y de el trato preferencial que Marruecos (ex-colonia francesa) ha tenido en la comunidad.
  Por mucho que les pese a muchos , sólo ha habido un único Gobierno español que ha podido influenciar de una manera importante en la UE , pero el pueblo español decidió quitarselo de encima.
  Una de las cosas más reprochables al Gobierno de PSOE , es el de haber dejado el poder de influencia de España en la UE bajo mínimos y , por supuesto , esto tiene un coste.
  El españolito tiene que empezar a entender que el tan deseado estado del bienestar , no sólo depende de las reivindicaciones , sino de recursos.
  Una decisión política puede llevar , o tener el objetivo , a aumentar cierta variable que se supone que es deseable , pero al mismo tiempo puede hacer disminuir otra variable de relación positiva de la función de bienestar del pais.
  Sres lectores , la mierda de Gobiernos que hemos y tenemos están haciendo pagar la crisis a los que menos tienen la culpa.Ambos van a tener el mismo fallo ( desde el punto de vista del ciudadano ) que es el de no tomar decisiones necesarias, por evitar , dentro de lo posible , perder el poder.
  Mientras tanto , vamos a promocionar nuevas generaciones de catetos que no sean capaces de analizar lo que esta pasando y tendremos el futuro asegurado.¡¡¡¡¡¡ Pobre pais España !!!!

  ¡¡¡¡ España una¿varias?¿muchas? , España grande¿pequeña?¿ridícula? , España pobre(eso si que si) , » Viva España y olé » !!!!!

 9. Sobre l’enxufisme a la piscina, jo no sé a qui vota cada empleat allà, però tots vam poder vore que dos empleats de la piscina municipal anaven en la llista del PP. Estaven a la foto de campanya del PP, que es va fer precisament a la piscina.

 10. No se como la gente se atreve a poner en duda el que la gente que gobierna el Ayuntamiento contrate a los empleados por su capacidad, sin tener nada que ver su ideologia. Si se ha contratado al Sr juan el papero será porque sera el mas capacitado para hacer el trabajo, y ademas seguramente estará en la lista de los mas necesitados por los servicios sociales.
  En este Ayuntamiento todo se hace legalmente y por prioridades, primero a los mas necesitados

 11. Dec estar tonto o no m’antere de res, jo soc usuari de la piscina i crec conec a casi tots, i en tots el casos tenen un vincle en el PP, uns mes i altres menys pero es que aixó ho sap tot el poble, jo que he anat algunes de les activitats culturals que fa el bloc i no els he vist mai.
  Que el PP porta enxufant a gent a tots el llocs, es de caixó pero aixó també ho sap tot el poble, a que ve ara eixa defensa de que son super legales i super buenos, ara eixirá supose que opinador (que n’anxufat un quants) dient que ho denuncie, pero tots sabem que si algú li dones le preguntes del examen es molt dificil demostrar el frau, per tant queda com a legal, pero una volta més aixó també ho sap tot el poble.

 12. Jo crec que vosté te raó: deu estar tonto o no s’entera de res (millor açò últim) o les dos coses. Està clar que, amb un índex de satisfacció del 93% dels usuaris, el procediment seguit per a la sel·lecció del personal d’eixa instal·lació ha encertat de ple, així que molt malament no s’han pogut fer les coses.
  Si damunt tot s’ha fet amb publicitat ja que, segons vosté, tot el poble és coneixedor, i no hi ha hagut queixes ni denúncies, no acabe de vore on està el problema…

 13. Mes be em faig el tonto, jo no he dit que la piscina vaja mal, crec que si tots foren enxufats socialistes també aniria bé, NO es una central nuclear. El procés de selecció ha estat molt bé se li ha pagat la formació a qui volia enxufar i endavant almenys que ho faça bé. Tot es molt correcte i com diu vosté no hi ha problema, Tots ho fan molt be, sols diria que hi ha una xicoteta pega pero no te importancia que el primer requisit de la selecció es ser pepero o estar vinculat al PP, be podríem dir que hi ha que tindre algún grau de consanguinitat pepero i depen d’açó tens més o menys posibilitats.
  El procés de selecció es perfecte, iee un 10, el que no se si estaria d’acord que si ha vostes els feren fora del govern, es tindria que canviar tots eixos llocs de treball al nou procés de selecció de consanguinitat del nou govern. Li pareix just? Els nous ho podem fer inclús millor…

  • Mire, no sé si sap vosté que el 90% del personal de la piscina coberta no es personal municipal sinò que depen de l’empresa que factura els serveis esportius. L’únic personal municipal de la piscina és el director de la instal·lació (tècnic d’esports) i el personal de neteja-manteniment que depenen de Procarsa. Si governa altre partit i no li agrada el personal, sols te que retirar justificadament l’adjudicació a l’empresa i contractar-ne altra, que podrà dur el seu personal. ¿Vosté creu que eixiriem guanyant?.

  • Xeee! Jo treballe en la piscina i no soc dl PP. Tinc que anar al metge o algo? Alli hi ha de tot, i de tots els colors, com en tots els llocs. Hi han molts companys que no son ni del poble. Per favor, no inventeu mentires i patranyes

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here