L’Alcúdia es veu obligada a renunciar a una subvenció del Fons Europeu Agrícola

6
522
Antic convent de l'Alcúdia

 

El ple de l’Ajuntament de l’Alcúdia, reunit ahir dia 29 de febrer,  ha acordat per unanimitat renunciar a la subvenció concedida pel Fons Europeu Agrícola, en tindre coneixement que la Generalitat tardarà com a mínim 2 anys en fer-lo efectiu i que abans d’això es el propi ajuntament qui ha de fer front a les despeses.

 La subvenció es concedí dintre la línia de RURALTER – PAISATGE (ajudes del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural – FEADER), per import de 418.014,23 €, corresponent a l’anualitat de 2012, destinada a l’obra de “Consolidació dels murs de l’antic temple del Convent”, una actuació que tindria un cos total de 493.256,78 € dels quals l’ajuntament havia de posar la quantitat de 75.242,56€ en concepte d’IVA.

 El motiu d’eixa renúncia és la confirmació per part de la Generalitat de que no s’abonaria la subvenció fins a, com a mínim, dos anys desprès al total acabament i pagament de les obres per part de l’Ajuntament, situació que no pot suportar la Tresoreria municipal, que està limitada, segons la normativa vigent, per a concertar més operacions de crèdit per a finançar l’anticipi de l’aportació del govern valencià per un període tant llarg de temps.

 L’Alcalde de l’Alcúdia, Robert Martínez, afirma que és la primera vegada que l’Ajuntament de l’Alcúdia es veu obligat a renunciar a una subvenció, però que les enormes demores de la Generalitat en el pagament de les seues subvencions (situació que estan patint tots els ajuntaments valencians), els ha obligat a prendre eixa difícil decisió.

 També recorda que a data de hui, prop de cinc anys desprès, la Generalitat encara deu a l’Ajuntament de l’Alcúdia una part important de la subvenció que el govern autonòmic valencià li atorgà per a la construcció de l’Escola Infantil, encara que la Generalitat va rebre, de manera pràcticament immediata, els corresponents fons del Ministeri d’Educació, que era qui finançava la totalitat de l’aportació econòmica corresponent a la subvenció. 

 Finalment conclou afirmant que les demores en el pagament de les subvencions i de les transferències que deu la Generalitat als ajuntaments valencians està portant-los a una situació insostenible i que ara, els municipis es voran obligats a finançar amb un crèdit extraordinari, per a pagar a contractistes i proveïdors que estan pendents de cobrar, les quantitats corresponents a moltes obres i despeses fetes, encara que no s’han rebut les aportacions econòmiques que corresponen al govern valencià.

6 Comentarios

 1. Es trist haver de renunciar, però crec que la decisió és la correcta. Com diuen al meu poble, Més val perdre que més perdre.

 2. Pues no estaran tan bien las cuenta del ayuntamiento, cuando no les pueden financiar 81 millones de pesetas a dos años y luego aún pretenden ser las victimas por renunciar a la subvención, que como condición tiene el retraso de dos años en el pago de la subvención.
  Espero que por lo menos el ayuntamiento sea buen pagador con TODOS sus proveedores, porque sino seria como eso de: -l’hi diu el mort al degollat-.
  El colmo hubiese sido que Robert y los que le apoyan dijesen que la culpa de que no les financien, también es del PP.

  • Paio, no has llegit bé les xifres no són 81 milions a 2 anys, sinò 418.000. No es podia adoptar altra decisió, ja que l’Ajuntament de l’Alcúdia està al màxim d’endeutament i no pot avançar els 418.000 € de la subvenció que es tardarien en cobrar un parell d’anys. Si no s’haguera gastat tant…

   • Ayy riberenc ¿que no sabes que 1€=166.386 ptas.?… multiplica y verás como solo son 81 millones y pico, que para un ayuntamiento como el vuestro, no es tanto.
    Y no son 418.000 €, con el IVA son 493.000, que son los 81 millones y pico que te dije, mira que ya sabía yo que los alcudianos habiais jubilado demasiado pronto las «eurocalculadoras», sácala del cajón y vuelve a usarla, que a lo mejor te están dando duros a 6 pesetas y ni te enteras.

    • Además ¿como es eso que está al máximo de endeudamiento?, ahora va a resultar que por una subvención de un escuela infantil que todavía no os han dado, estais con el agua al cuello, ¿que la han hecho de oro o que?

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here