L’Alcúdia contra la reforma laboral i la Delegada del Govern sense els vots del PP

0
132

L’Ajuntament de l’Alcúdia celebrà ahir un ple en el que es tractaren temes de candent actualitat com el de la reforma laboral o la repressió contra els estudiants valencians en els carrers de València.

 La moció contra la reforma laboral presentada per Compromís per l’Alcúdia, es va aprovar amb els vots favorables d’aquest grup i el grup socialista i el vot contrari del PP, demana la seua retirada i que s’impulse la contractació veritablement estable i de qualitat; per assegurar la incorporació al mercat laboral de treballadors desocupats.

Paco Sanz, portaveu de Compromís va manifestar que en un context d’elevadíssima taxa d’atur, retallades de serveis públics i pressió sobre les condicions de treball en el si de les empreses, el Govern central ha aprovat per decret la reforma laboral més regressiva de la història democràtica a Espanya. Cal recordar que l’Alcúdia té un total de 967 persones desocupades ¡ que els ajuntaments són la referència principal en matèria de cobertura social d’aquelles persones que més pateixen la crisi econòmica.

Una reforma que significa un enorme retrocés en matèria de drets i condicions laborals en el nostre país. El Govern de l’Estat ha imposat una reforma laboral que instaura de facto l’acomiadament lliure i amb 20 dies d’indemnització. És una reforma que permet a les empreses impulsar expedients de regulació d’ocupació sense l’aprovació de l’Administració pública, com era fins ara. Aquesta reforma imposada també suposa un greu retrocés respecte a la negociació col·lectiva, col·locant el conveni d’empresa com a principal referència, per damunt dels convenis sectorials i territorials, i deixant en situació de màxima feblesa els treballadors i les treballadores de les empreses xicotetes i mitjanes.

 La moció sobre l’actuació de la policia nacional contra els estudiants va ser presentada conjuntament per Compromís per l’Alcúdia i el grup socialista, comptant igualment amb el vot contrari del PP. La moció condemna les brutals agressions policials que han patit estudiants en particular i ciutadans i ciutadanes en general en la ciutat de València i demana la destitució immediata de la delegada del Govern en València, Paula Sánchez de León i del cap superior de Policia de València Antonio Moreno.

Paco Sanz va posar de manifest el caràcter pacífic de les protestes dels estudiants valencians en el fet de que no s’havia trencat ni un sol aparador en els quatre dies de repressió policial, destacant que la brutalitat policial que s’havia aplicat era completament inacceptable en un estat democràtic de Dret.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here