Cau en un 70% la producció de cítrics en COHOCA Benifaió després de les gelades

0
241

Un camp de taronjes gelat

-El ple aprova una moció conjunta per a pal.liar les pèrdues econòmiques en l’agricultor

-El terme de Benifaió va registrar del 3 al 13 de febrer de forma contínua temperatures amb valors negatius fins a situar-se en -4’5 en algunes zones

Finalitzat febrer és moment de fer balanç d’un mes que ha afectat de forma negativa a la producció agrícola. Un mes gelat amb unes temperatures que han sigut negatives amb valors per inclús de -4’5 en alguns punts del terme. «Feia temps que no es registraven d’una forma contínua durant tants dies seguits temperatures tan baixes» assenyalen des del departament d’agricultura de l’Ajuntament de Benifaió.
I és que en el terme de Benifaió les gelades van ser considerables. El 3 de febrer es va registrar en les voltants de COHOCA uns valors de -2’4, que si bé van pujar un poc a zero graus els dies posteriors van tornar a abaixar el 9 de febrer a -2’9 arribant inclús a un valor quasi històric de -3’30 el 13 febrer i de -4’5 en punts concrets.Estes dades han afectat de forma directa als camps de cítrics i verdures del terme de Benifaió. Així ha valorat el president de COHOCA Juan José Alepuz unes pèrdues per estes gelades que arriben inclús «a disminuir la producció de cítrics en un 70%, unes pèrdues importants que unides a la crisi econòmica oferixen ja una campanya desastrosa sense precedents tant en preus com en producció».
I no sols els camps de cítrics s’han vist afectats per les gelades, també les verdures. El president de COHOCA assenyala que en producció de verdures «el percentatge de producció també s’ha vist reduït en un 40% menys». Alepuz matisa que el canvi brusc de temperatures del mes de gener a febrer, passant de dies estables a molt gelats «ha provocat que les plantes encara per recol.lectar foren les més afectades gelant fins al 30% del que es planta. Si parlem del que ha sigut trasplantat dels hivernacles al camp també han patit el canvi brusc de temperatures i veurem si al final es pot recol.lectar».

El ple aprova una moció per a pal.liar els efectes econòmics

En el ple de dimarts passat, el partit popular va presentar una moció, que finalment va ser firmada de forma conjunta per tots els grups polítics. La moció es va aprovar amb una esmena del PSPV-PSOE en què s’ampliava les ajudes no sols per gelades sinó a tots els municipis amb activitat productiva. L’objectiu conjunt era pal.liar les pèrdues econòmiques a l’agricultor.

El text aprovat arreplega sol.licitar al Ministeri d’Economia i Competitivitat, Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques i Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació l’aplicació del mòdul zero en la declaració del IRPF per als agricultors que hagen patit els efectes d’as gelades.
A més se sol.licita l’eliminació de l’impost IBI rústica en tots els termes municipals de la Comunitat Valenciana on s’hagen registrat gelades importants durant el passat mes de febrer així com la posada en marxa d’uns crèdits bonificats per a l’agricultor afectats per esta climatologia adversa.

Temperatures de l’1 al 19 de febrer a Benifaió:

http://www.benifaio.es/benifaio/RecursosWeb/DOCUMENTOS/2/0_1560_1.pdf

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here