El Nou Bàsquet Alzira continua amb bona ratxa després de guanyas l’Almussafes (93-78)

0
375

El conjunt entrenat per Alberto Lahoz va ser capaç de refer-se d’un mal tercer quart per a aconseguir una victòria molt treballada (93-78)

El sènior masculí del Nou Bàsquet Alzira va encadenar la sisena victòria consecutiva després de vèncer dissabte l’Almussafes Prácticas (93-78). El conjunt entrenat per Alberto Lahoz va ser capaç de refer-se d’un mal tercer quart per a aconseguir una victòria molt treballada davant d’un rival dur, que no va posar les coses gens fàcils.

El Nou Bàsquet Alzira va plantejar d’inici una forta defensa i intentava córrer en atac sempre que podia, sense donar temps a la defensa de l’Almussafes Prácticas a posicionar-se. La fórmula funcionava i els primers avantatges van ser per als homes d’Alberto Lahoz (11-6; min. 4 – 18-8; min. 6). D’altra banda, l’Almussafes es mantenia en el marcador gràcies a l’aportació anotadora del seu millor home interior. Un triple de Juan Carlos Laguía servia per a arribar al final del primer quart amb el màxim avantatge fins al moment (30-19).

Precisament, l’aportació de Laguía va donar un nou impuls al Nou Bàsquet Alzira en l’inici del segon quart. Set punts quasi consecutius del pivot van permetre despegar-se en el marcador als alzirenys (38-21; min. 13). En un intent de frenar la que se li venia damunt, el tècnic visitant va canviar la defensa i l’Almussafes reduia les diferències (38-31; min. 16).

Els de la Ribera Baixa aconseguien frenar la sangria anotadora i els jugadors alzirenys van començar a tenir problemes. La defensa visitant va atascar l’equip blaugrana, que va enllaçar fins a sis atacs consecutius sense arribar a llançar a cistella. El Nou Bàsquet Alzira sobrevivia durant molts minuts a força de triples, mentre que l’Almussafes semblava trobar-se més còmode, donant-li més velocitat a les seues accions, i fent mal des de la pintura. Al descans, l’electrònic reflectia un resultat de 50-40.

El pas pels vestidors va accentuar la dinàmica dels últims minuts de la primera part. Amb una gran defensa col·lectiva, l’Almussafes va neutralitzar el Nou Bàsquet Alzira, que cada vegada trobava més dificultats en atac. Els jugadors entrenats per Alberto Lahoz, sense la claredat ofensiva ni el rigor defensiu necessaris, entraven en una dinàmica perillosa i veien com la diferència quedava reduïda a la mínima expressió al final del tercer quart (68-67).

Però el Nou Bàsquet Alzira no es va enfonsar i va aguantar les envestides de l’Almussafes per a imposar-se en l’últim quart. L’aparició d’Alberto Tejedor va resultar decisiva per a recuperar la iniciativa en el joc i en el marcador. L’ala-pivot alzireny, que va anotar 15 dels seus 19 punts en l’últim període, li va donar fluïdesa i ambició a l’equip.

Un Nou Bàsquet Alzira molt més entonat en la defensa i tancant bé el rebot aprofitava el cansament dels jugadors visitants per a buscar transicions ràpides i despegar-se en l’electrònic (89-71; min. 38). Encara que va ser capaç de reduir la diferència, l’Almussafes ja no va poder recuperar-se del colp, cosa que va permetre al conjunt alzireny anotar-se un treballat triomf (93-78) amb el qual encadena sis victòries consecutives.

Derrotes dels sèniors i victòria dels júniors

Pel que fa a la resta de la jornada, el sènior femení no va poder aconseguir la victòria contra el CB Banyeres (43-57). En la primera part es va vore un partit molt igualat que es va acabar de decantar a favor de les alacantines en el tercer període. El conjunt alzireny es va vindre avall incomprensiblement i les opcions de victòria se li van escapar. En l’últim quart, les jugadores entrenades per Dani Cuenca van reaccionar però ja era massa tard.

D’altra banda, el sènior masculí “B”, Blasmetal Aluminis Alzira, va caure derrotat davant del CB Ciutat d’Albaida (44-57). Després d’una primera part igualada, que es va tancar amb un curt resultat de 20-19, que demostra el poc encert de cara a cistella dels dos equips, un tercer quart molt dolent en atac va condemnar els alzirenys. En l’últim període, el Blasmetal Aluminis va intentar apretar més en defensa i va millorar en atac, però això no va impedir que l’Albaida s’emportara la victòria.

En el partit que tancava la jornada del dissabte, l’equip júnior masculí, Base Sportleader Alzira, es va imposar al Joventut Xàbia per 55-37. El partit va arrancar igualat en els primers minuts, en els quals cap dels dos equips va estar gens encertat, però de seguida es va imposar la major qualitat i l’encert dels alzirenys, que marcaven els primers avantatges. En la represa, el Base Sporleader va ajustar la defensa i va començar a anotar amb més facilitat, ampliant el seu avantatge fins a arribar al definitiu 55-37.

RESULTATS DE LA JORNADA 25/02/2012

SÈNIOR MASCULÍ – AUTONÒMICA

NOU BÀSQUET ALZIRA                              93

ALMUSSAFES PRÁCTICAS                        78

SÈNIOR FEMENÍ – AUTONÒMICA

NOU BÀSQUET ALZIRA                              43

C.B. BANYERES                                         57

SÈNIOR MASCULÍ – PRIMERA ZONAL

BLASMETAL ALUMINIO N.B. ALZIRA         44

C.B. CIUTAT D´ALBAIDA 57

JÚNIOR MASCULÍ – PRIMERA ZONAL

BASE SPORTLEADER N.B. ALZIRA           55

C.B. JOVENTUT XÀBIA                              37

CADET MASCULÍ –ZONAL

JOVENTUT XÀBIA «B»                                27

GRUPHAC NOU BÀSQUET ALZIRA             75

CADET MASCULÍ –ZONAL

JOVENTUT XÀBIA                                      79

NOU BÀSQUET ALZIRA GRANA                 29

CADET FEMENÍ –PREFERENT

NOU BÀSQUET ALZIRA                              AJORNAT

C.B. QUART

INFANTIL MASCULÍ – PREFERENT

C.B. GENOVÉS                                          35

INSTITUTO JARQUE N.B. ALZIRA              63

INFANTIL MASCULÍ– ZONAL

C.B. GENOVÉS                                          AJORNAT

NOU BÀSQUET ALZIRA GRANA

ALEVÍ BLAU – NP 1

PISCINAS AQUA N.B. ALZIRA                    DESCANSA

ALEVÍ GRANA – NP 2

NOU BÀSQUET ALZIRA GRANA                 AJORNAT

C.B. ANNA

BENJAMÍ – NP 1

DIGITIMPRÉS N.B. ALZIRA                        DESCANSA

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here