El Consell tanca l’Oficina d’Atenció a Víctimes del Delicte de Sueca /Opinió: Bloc-Compromís

0
324

“Erase una vez…” Eixe podria ser el començament de la història de meravelles i fantasies sobre la qual s’ha mogut la gestió de la Generalitat Valenciana els darrers setze anys pels diferents governs de PP i que malgrat començar com a compte de fades el seu final, amb la caiguda de Camps, és més aviat el d’una tragèdia grega (Gürtell, Brugal, Emarsa, Cas Fabra, Cas Urdangarin, el cas de frau a la cooperació…).

Tot era fum i ara que s’ha acabat la festa, toca fer front als més de 62.000 milions de deutes i pagaments pendents originats per la Generalitat Valenciana degut a la nefasta gestió duta a terme per l’administració Zaplana, Olivas i, sobretot, Camps que a més ens ha portat a la pèrdua del poder financer valencià representat per Bancaixa i la CAM.

La solució, com no, ha vingut en forma de retallades: sempre plou en la casa del pobre i serem nosaltres, el ciutadans, els que ho haurem de pagar: augment de l’IRPF en el tram autonòmic, retalls en els sous dels funcionaris públics i reestructuració de serveis públics.

Una greu conseqüència al nostre poble, Sueca, ha estat el tancament de l’Oficina d’Atenció a Víctimes del Delicte, primer efecte dels retalls i reestructuració de serveis públics. Lamentable serà la situació d’atur en la qual es queden els treballadors/es de l’oficina però, més lamentable si cap, és la privació d’un servei tant important com és el que estava desenvolupant aquesta oficina. En quina situació es queden ara les víctimes?

L’oficina tancada per la Conselleria de Justícia i Benestar Social, estava dedicada a tot tipus de víctimes del delicte, especialment les víctimes de delictes violents amb resultat de lesions greus o danys contra la salut física o mental, així com a les víctimes contra la llibertat sexual, directes o indirectes (familiars o persones a càrrec). En conseqüència, la perduda de l’OAVD respon a un canvi de criteri que perjudica a Sueca per estar a un partit judicial amb menys de 7 jutjats (en té 6) i per no disposar d’entre els jutjats, d’un jutjat de violència de gènere.

Ara proposen una sèrie d’ajustos per tal d’arreglar la difícil situació en la que es troba la màxima institució valenciana i que, com s’ha vist, comencen per l’augment d’impostos i pels retalls en serveis socials, com l’educació, la sanitat o com l’OAVD de Sueca. El model ruïnós de gestió implantat a la Generalitat pel Partit Popular en els darrers setze anys està basat en l’endeutament per damunt de la seva capacitat, situant-nos al nivell més alt de tot l’estat espanyol. I ha estat un gran fracàs que ha deixat l’administració valenciana en una situació crítica, com reconeix l’actual president Alberto Fabra.

Estem davant una baixada del nostre poder adquisitiu, de la nostra qualitat de vida, davant doncs del preludi de decadència de l’estat del benestar. Hem de pagar una festa a la qual no assistirem perquè mai vam ser-hi convidats. Ens preguntem si en lloc de tancar oficines com la d’Atenció a les Víctimes del Delicte a Sueca que ofereix un servei públic d’enorme valor social, si la Generalitat Valenciana liquidarà la gran quantitat d’empreses públiques creades per amagar l’endeutament i per a col·locar als molts dels seus, empreses que sols porten la sangria econòmica d’una Generalitat a dia de hui en fallida econòmica.

BLOC-Compromís de Sueca

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here