Rajoy accepta la proposta de Fabra de fer una cimera de presidents autonòmics abans de l’estiu

0
301
Rajoy i Fabra hui en La Moncloa

Després de reunir-se durant més d’una hora i mitja amb Rajoy al palau de La Moncloa, Fabra ha recordat que «la realitat ha canviat» i es deuen «revisar les estructures actuals». «Això exigix que totes les administracions remem cap al mateix sentit, no som 17 estats que hem de competir, hem de col·laborar en la mateixa missió, fer ajustos i adoptar decisions que ens competixen a tots», ha explicat.

DIFÍCIL COMPLIR OBJECTIU DE DÈFICIT

Sobre les xifres de dèficit, ha apuntat que «davant de la sorpresa» de les xifres de dèficit, «serà difícil que es puga arribar a este compromís amb Europa». Fabra ha assegurat que Rajoy és «conscient» de la situació i va a treballar per a «convèncer» la Unió Europea «d’esta nova realitat i de l’esforç que està fent Espanya i les comunitats autònomes».

Revisió del model de finançament

Durant la trobada, Fabra també ha exigit a Rajoy una revisió del model de finançament autonòmic, al qual ha culpat del dèficit que té la Comunitat Valenciana, i ha detallat que, si la comunitat haguera rebut durant els últims huit anys la mitjana d’Espanya, tindria cobert el 60% del dèficit.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here