EU denuncia els intents d’acallar l’oposició per part de Bastidas

0
328

Iván Martínez regidor d'EU

EU-Alzira denuncia, de nou, que Bastidas i l’equip de govern del PP no inclou les mocions de l’oposició del plenari, de forma reiterada i en contra del que diu la legislació. A més a més, lamenta que no proporcione la informació que des del nostre grup se li demana.

EU-Alzira mostra el seu rebuig a l’actitud de la Sra Alcaldessa i l’equip de govern que reiteradament no presenten les mocions que enregistra el nostre grup municipal en l’ordre del dia del plenari. Cal recordar que la legislació autonòmica del 2010 sobre règim local obliga a tractar totes aquelles resolucions que presenten els distints grups polítics del consistori, almenys totes aquelles que s’enregistren una setmana abans de cada plenari ordinari. Aquesta circumstància se li ha recordat a la Sra Bastidas i al PP per part d’EU en reiterades ocasions, però així i tot, l’equip de govern continua actuant de forma arbitrària i incomplint la llei. De fet, Bastidas se excusa en el reglament local de funcionament local del 1985, ja caduc, i que vulnera aquella llei superior (en el qual s’estableix un màxim de 3 plenaris per tractar les mocions dels grups polítics).

En concret, sumen 10 mocions les que ha presentat EU o juntament amb altres grups de l’oposició que no s’han tractat. I no s’ha inclós cap ni una en els tres plens que s’han efectuat en aquest mes de febrer. En canvi, en el proper plenari s’han introduït mocions del PP, presentades inclús temps després que moltes de les enregistrades per EU.

Des d’EU denunciem que el PP no vol parlar sobre els retalls que estan patint els centres educatius alzirenys, ni sobre les retallades en sanitat i que afecten la nostra ciutat o bé sobre la supressió en la comarca dels serveis d’atenció a les víctimes de la violència de gènere. Fins i tot utilitzen la seua majoria absoluta per a no debatre ni tan sols iniciatives del mateix PP en el govern i que, incomplint el seu programa electoral, ens afecten a totes i tots greument, com la reforma laboral.

Es dóna la circumstància que des d’EU vàrem denunciar fa uns dies que l’equip de govern no facilitava ni contestava les instàncies que hem presentat per sol·licitar informació sobre distints plans i actuacions de l’Ajuntament. De les més de 10 instàncies que no s’han respost, i que tornàrem a demanar explicacions, només hem rebut dues contestacions per escrit. De nou, assistim a una vulneració dels drets del nostre grup municipal tal i com obliga el Reglament de Funcionament de les Administracions Públiques.

Tots els nostres precs i requeriments públics han sigut desatesos per la Sra. Alcaldessa, i si no es dóna cap solució en el proper plenari, EU-Alzira es vorà obligada a remetre tota la documentació pertinent als serveis jurídics d’EUPV per estudiar les accions oportunes a emprendre a partir d’aquest moment.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here