CCOO i UGT promouran recurs d’inconstitucionalitat contra la reforma laboral del PP

0
252
Els dirigents de la UGT i CCOO en la CV

CCOO i UGT tenen intenció de promoure recurs d’inconstitucionalitat contra la reforma laboral en entendre que hi ha elements d’esta llei que vulneren la Carta Magna, segons han indicat a Europa Press fonts de les dos centrals sindicals.

   Els sindicats no poden presentar un recurs d’inconstitucionalitat directament, han de fer-ho o a través del Defensor del Poble o per mitjà dels Grups Parlamentaris (es requerixen almenys 50 diputats).

   De moment, tant els servicis jurídics de CCOO com els d’UGT estan treballant en un dictamen per a argumentar la inconstitucionalitat de la reforma laboral.

   Entre d’altres punts, CCOO i UGT veuen inconstitucional l’arbitratge obligatori que imposa la reforma laboral o el període de prova d’un any establit en el nou contracte per a emprenedors, durant el qual es podrà acomiadar als treballadors lliure i gratuïtament.

   El secretari d’Acció Sindical de CCOO, Ramón Górriz, en declaracions a RNE recollides per Europa Press, ha afirmat este dilluns que, a més d’"atacar" la Constitució, la reforma laboral aprovada pel Govern del PP no respecta ni la Carta Social Europea ni els convenis de l’Organització Internacional del Treball (OIT).

   "Esta reforma ataca el dret al treball. Són tot mesures contra els treballadors d’este país", ha denunciat Górriz, que ha reiterat al president del Govern, Mariano Rajoy, la petició dels sindicats que obri una mesa de diàleg social per a canviar la reforma.

   Górriz ha recordat que els sindicats han fet "clares propostes" al Govern per a "impedir este atac" als drets dels treballadors, i ha criticat que, "per primera vegada en 30 anys", s’ha fet una reforma laboral que "xoca i va de front contra el diàleg social", concretament contra l’acord de negociació col·lectiva que van signar unes setmanes abans que s’aprovara la reforma laboral.

   La intenció de CCOO i UGT de promoure un recurs al Tribunal Constitucional se suma a l’anunci fet divendres passat pel PSOE que acudirà al TC si la reforma laboral no es modifica al parlament.

   El Govern, per boca de la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, ha defensat després del Consell de Ministres la constitucionalitat de la reforma i ha assegurat que "el més constitucional" que es pot fer és garantir el dret al treball, recollit per la Carta Magna en el seu article 35.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here