Decenas de miles de personas reclamaron la dimisión de la Delegada del Gobierno

9
458

La manifestación en la plaza de San Agustín de Valencia

Decenas de miles de personas, según los sindicatos, se han manifestado en la tarde de este sábado en las tres capitales de provincia valencianas contra las medidas de ajuste puestas en marcha por la Generalitat en el sector público bajo el lema ‘No a los recortes en los servicios públicos, depuración de responsabilidades en el Consell’.

En Valencia, la marcha ha partido puntual desde la calle Xàtiva, junto al edificio del IES Lluís Vives, al son de pitos, bocinas y tambores, y ha proseguido su camino por la calle Colón para llegar hasta el paseo de la Alameda, donde representantes sindicales realizarán sus parlamentos.

Durante la manifestación, los asistentes han coreado insistentemente lemas como ‘no a les retallades’ (‘no a los recortes’) y han pedido también la dimisión del conseller de Hacienda y Administraciones Públicas, José Manuel Vela, y de la delegada del Gobierno en la Comunitat Valenciana, Paula Sánchez de León.

La periodista de Canal 9, Xelo Miralles, leyó un manifiesto al final de la manifestación. Mientras que el humorista, Xavi Castillo, haan divertit els participants amb la seua característica socarroneria.

En Alicante, la manifestación se ha iniciado en la estación de Renfe, en la avenida de Salamanca, mientras que la marcha de Castellón se ha iniciado en la Plaza de las Aulas.

Una cadena humana demanà pel matí la neteja dels expedients dels detinguts

Centenars d’estudiants, pares, mares i professors s’han abraçat aquest divendres en una cadena humana al voltant de l’IES Lluís Vives de Valencia per a protestar contra les retallades, els impagats del Consell i la "violència policial exagerada" dels últims dies, així com per a reclamar la "depuració de responsabilitats" i la "neteja dels expedients policials" dels detinguts en les protestes estudiantils dels últims dies.

Abillats amb xiulets, alguns llibres, globus en forma de cor i cartells en els quals es podia llegir ‘Volem qualitat, sense retalls’, ‘Farts de la seua indiferència’ o ‘Menys corrupció, més educació’, els concentrats, que han estat en tot moment a la vorera sense tallar el trànsit, han corejat i han donat palmes al són de lemes com ‘Delegada dimissió’, ‘Volem el Vives lliure i més educació’, »Som del Lluís Vives i estem orgullosos’ o ‘Volem educació de qualitat, no brutalitat’.

Durant la protesta, que s’ha iniciat a les 14.45 hores durant al voltant de mitja hora, després de finalitzar l’horari lectiu, l’Assemblea global de pares, mares, professorat i alumnat del centre ha volgut fer públic un comunicat "davant de la reiterada manipulació per part d’alguns mitjans de comunicació" i ha volgut demostrar que són tots "una pinya, tots a una, com Fuenteovejuna" –en al·lusió a l’obra teatral de Lope de Vega–.

Així, han recordat que fins a dimecres passat 15 de febrer, les reivindicacions dels alumnes del Lluís Vives eren "exactament les mateixes que fa tot el sector educatiu de la Comunitat Valenciana, motivades pels impagaments, els retards i les retallades de la Generalitat".

Per esta raó, el 13 i el 14 de febrer, també a les 14.45 hores, en acabar les classes, un grup d’uns 40 alumnes van tallar el tràfic del carrer Xàtiva durant cinc minuts. El dia 15 de febrer, quan es disposava a fer la mateixa protesta, "els esperaven vehicles de la Policia Nacional que van actuar contra ells de manera violenta i es van portar un dels alumnes detinguts i emmanillat, menor", ha remarcat José Manuel, en declaracions als mitjans, en nom de l’esmentada Assemblea.

Davant d’estos fets, "exigim depuració de responsabilitats, neteja dels expedients policials i que es respecte el dret de la comunitat educativa del Lluís Vives a continuar amb la seua tasca en un clima de pau i de respecte dels valors democràtics. Que es respecte el nostre dret a seguir d’una manera pacífica amb les nostres reivindicacions", ha subratllat.

En este sentit, ha criticat la "violència policial exagerada" davant de les protestes estudiantils i ha lamentat que "fins ara no hi ha hagut massa resposta, en esta comunitat hi ha poques dimissions", ha apuntat.

Europa Press / Fotos: Riberaexpress

9 Comentarios

 1. «Decenas de miles de personas, según los sindicatos», pues primero que se enseñen a contar, por que yo estuve hoy en Valencia por allí y a mil no han llegado, unos 700 conté desde el balcón donde los veía.

  • Antipublicano sembla que t’has enganyat al comptar. El que has comptat fins a 700 eren els policies que hi havia als voltants i no als manifestants. La manifestació de hui ha sigut històrica, una de les majors realitzades a València. No se si arribarien als 250.000 que han dit els sindicats, però segur que passaven de llarg dels 100.000. Compra’t ulleres Antipublicano, no se pot ser tan cec.

   • Los sindicatos no han dicho centenares de miles, han dicho decenas de miles, pero lo que está claro es que se está desinflando vuestro movimiento y a medida que se recupere la economía y cara el veranito que vamos, cada vez irá a menos, tuvo un boom por la brutal actuación de la policía, pero desde que después se descubriese que al jefe de la policía lo nombró Rubalcaba pegó un bajón tremendo.
    A lo mejor no he contado a los más bajitos, pero como mucho podrían ser el doble de los que dije.
    Y sí, los que pasaban de largo de la manifestación si que habrán sido unos 100.000

    • Además con tanta bandera republicana la gente ya se ha desengañado, al ver que no hay relación con lo que se reclamaba.

     • yo tambien creo que el antipublicano no sabe contar por que yo estuve alli y no se cuantos millones de gente eramos , , de las banderas si que tiene razon que no pintaban nada esas de colorines de las republicas , yo estava cerca de ellos y me canvie de sitio por que yo no defiendo una bandera , solo la de España y defiendo los servicios publicos pero no una bandera que no sea la España , solo deverian haver banderas de los sindicatos , del reino de Valencia y de España , pero unas que no son de aqui

    • Antipublicano, crec que et falta la re i eres antirepublicano. El moviment no s’està desunflant, està més fort que mai i es multiplica per pobles i comarques. Fins molts votants del PP estan despotricant del Govern d’ací i de Madrid. El PP ha tingut que recular en el seu experiment de reprimir amb violència les protestes. I tindrà que recular en moltes més coses. Al temps. I per cert, un poli malo és malo el nomene Rubalcaba o Rajoy.

 2. Vaja per davant que he estat a la mani de principi a fi. és molt difícil calcular la gent que ha participat, però puc assegurar que foren milers. Dades objectives; la capçalera de la mani eixia de les portes de l’IES Lluís Vives a les 18,05 minuts i ha tardat poc menys de dos hores en arribar a l’Albereda. La cua ho feia al voltant de les 8,30 hores. Però el més significatiu ha sigut l’exquisit comportament dels milers de manifestants, majoritàriament mestres i sanitaris, amb crits molt respeutosos i això sí reclamant la dimissió de la Delegada del Govern. Ah! i la gent s’ha divertit amb les ocurrències humorístiques de Xavi Castillo al final de la manifestació.

 3. Gracies a la redacció de Riberaexpress per mantenir en la portada com a noticia principal la manifestació d´ ahir. Els diumenges solc comprar el levante i las provincias , hiu els he deixant en la tenda en vore que com a portada sols tenien al senyoret que te com únic mèrit calfar-li el llit a la Borbó i aprofitar-se dels diners de tots en el seu profit. Antipublicano es cert que van haver més de 100.000 que passaren de la manifestació els mateixos que li fan el llit a la Borbó mentre el marit vos escura les butxaques.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here