Sueca dóna la benvinguda oficial a les Falles amb la Crida i l’exposició del Ninot

0
398

Exposició del ninot de Sueca

La plaça de l’Ajuntament va tornar a congregar el diumenge centenars de fallers i falleres que van acudir puntuals a la cita amb un dels actes més emocionants i emblemàtics del calendari faller, la Crida. A ritme de la música de la xaranga, la multitud va esperar l’aparició en el balcó de l’Ajuntament de la Fallera Major de Sueca, Rebeca Rubio. Li acompanyaven el regidor de Festes, Dimas Vázquez; el president de la Junta Local Fallera, Vicent Iborra; així com la resta dels membres del col·lectiu; i les falleres majors i presidents de totes les comissions que existixen en Sueca, El Perelló i el Mareny.

En primer lloc, va prendre la paraula el president de la Junta Local Fallera, Vicent Iborra, el qual va afirmar que “per fi donem la benvinguda, disfrutem d’allò que estem esperant des de fa un any, allò pel que hem lluitat i ens hem sacrificat durant tot este temps, i és que… ja estem en Falles”. Iborra va mostrar la seua satisfacció “per vore com està la plaça. Això significa que hi ha ganes, il·lusió, companyerisme, harmonia… Per tot això, un se sent orgullós de poder vore-ho, sentir-ho… de formar part d’esta família”. Va finalitzar les seues paraules realitzant una petició “vull demanar-vos que açò siga la tònica d’estes festes, que puguem dir als quatre vents que som uns fallers exemplars, que ens divertim amb coneixement i que disfrutem de cada un dels moments que vindran”.

Per la seua banda, el regidor de Festes, Dimas Vázquez, va agrair tot el treball que realitza el col·lectiu faller “estem a un mes vista de la culminació en foc de tot eixe esforç i dedicació que heu realitzat durant tot un any. Una dedicació que només poden realitzar les persones que fan de la nostra festa, una festa inigualable”. Així mateix, va aprofitar per a mostrar tot el suport des de l’Ajuntament “estarem ací, al vostre costat, recolzant al món faller, recolzant a la nostra festa més autòctona. A tots vosaltres, a totes les comissions falleres i a la Junta Local Fallera, moltes gràcies pel que feu per la nostra ciutat. Ara ens toca a tots disfrutar de la festa”.

Moments abans de la Crida

Finalment, va intervindre la Fallera Major de Sueca, Rebeca Rubio, visiblement emocionada. “Amb tota la força que l’emoció em permet, i amb tot l’afecte de què sóc capaç, vull rendir un tribut d’admiració i gratitud a totes les dones, homes, xiquets i xiquetes del món faller, que amb el seu entusiasme fan possible este miracle”. Va finalitzar el seu discurs, memoritzat i molt ben pronunciat, animant tots els fallers i falleres congregats en la plaça a què òbriguen el seu cor “per a fer arribar l’alegria de l’art d’esta festa. Ara sí, amunt els estendards i tots junts cridem: Visquen les Falles, benvingudes siguen les Falles de 2012”. Després de les seues paraules, es va disparar una mascletà nocturna.

Prèviament a l’acte de la Crida, divendres passat va tindre lloc la inauguració de l’exposició del Ninot en la sala Els Porxets. Fins allí va acudir un nombrós grup de fallers i falleres per a contemplar els 16 ninots grans i els 13 infantils que opten a ser votats com els millors de 2012. La Fallera Major de Sueca, Rebeca Rubio, i l’alcalde, van tallar la cinta amb què es va donar per inaugurada l’exposició, i van realitzar un recorregut per tota la mostra acompanyats per la cort d’honor, el president de la Junta Local Fallera i membres de la corporació municipal.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here