Més Algemesí denuncia que l’Ajuntament gasta en judicis de 2011 més del doble i 4 vegades més que en 2010

0
463

Els dos regidors de Més Algemesí

MÉS ALGEMESÍ considera preocupant i cridaner que en 2011 es gastara el doble en advocats i plets jurídics de l’inicialment pressupostat. Els pressupostos de 2011 contemplaven inicialment una partida de 19.000€. D’acord amb la documentació que obra en l’expedient de liquidació del pressupost de l’any passat les ordres de pagaments de la partida corresponent ascendien a 50.516,33€. Tot i que no tenim detallat en el nostre apartat Algemesí en xifres totes aquestes minutes, ja que accedirem a aquest tipus d’informació a partir de juny de 2011, tenim detallats 35.886,50€ en minutes, alguna de les quals supera els 10.000€.

Així doncs l’Ajuntament ha destinat 31.000€ més del previstos -19.000€-, és a dir, més del doble dels diners inicialment previstos. Al judici del nostre grup polític això, a més de representar una desviació important de les previsions inicials,  és una mostra palpable que la política que duu endavant aquests equip de govern és una política molt allunyada del debat, el consens, el diàleg i la negociació, actituds i valors que són la millor prevenció contra els processos judicials. Minimitzar la conflictivitat jurídica és també una obligació del bon gestor.

Resulta cridaner comparar les despeses de 2011 amb les de 2010. En el pressupost de 2010 es va fer una previsió, per a plets, de 35.800€. Però durant 2010 sols es van gastar 12.311,27€ d’aquesta partida. Això significa que en 2011 s’hauran gastat més de quatre vegades en plets que en 2010. El que encara resulta més cridaner és que tenint aquests antecedents els pressupostos de 2012 hagen rebaixat la quantitat prevista encara més i sols contemplen per a despeses jurídiques i contencioses 15.000€.

L’experiència política d’aquest mig any ens ha mostrat com aquest equip de govern no negocia ni dialoga res, sinó que sovint imposa la seua voluntat per la força dels vots que els dona la majoria absoluta, i és per això que no ens estranyen aquestes elevades xifres que no son més que el reflex d’una forma de fer política des de la imposició política. Som conscients que de vegades els plets jurídics són inevitables, i que en moltes ocasions es poden guanyar el judicis, però MÉS ALGEMESÍ considera que el millor judici és el que no se celebra.  És per això que animem a l’actual equip de govern a que faça tot el que estiga a la seua mà, que pensem que és més del que fa, per tal de rebaixar aquesta elevada despesa. De segur que sent més prudents en algunes decisions, i fent servir el diàleg i la negociació -que no solen practicar-, moltes d’aquestes discrepàncies no arribarien als tribunals.

Comunicat de Més Algemesí

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here