Baldoví demana al ministre de l’Interior aclarisca la brutal càrrega policial contra alumnes de València

0
139

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha registrat una bateria de preguntes adreçades al ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, perquè aclarisca els motius de la brutal càrrega policial contra els alumnes de l’IES Lluís Vives que protestaven al carrer i de forma pacífica contra les retallades en educació del govern valencià.

Baldoví ha estat informat puntualment dels fets i ha registrat esta vesprada unes preguntes “perquè el que ha passat és molt greu. Mentre el PP expulsava de les Corts a Mònica Oltra per dur una samarreta amb un lema, al carrer, la policia que ara dirigeix el PP ha carregat contra joves que defensaven un sistema educatiu públic i de qualitat. Cal destacar que, en la seua majoria, els manifestants eren menors d’edat i s’han produït detencions”.

Destituir Sánchez de León

Per això, Baldoví ha preguntat al ministre si el dispositiu policial tenia permís per a carregar contra els joves i qui ha donat l’ordre per arremetre contra els estudiants. La delegada del Govern, Paula Sánchez de León, també ha estat objectiu de les preguntes de Baldoví en el Congrés i el parlamentari valencianista ha demanat saber si la responsable del govern central era coneixedora “de la protesta, de les reivindicacions i del dispositiu policial i si, a més a més, ha estat Sánchez de León qui ha ordenat la càrrega”.

Des de Compromís consideren que si la delegada ha autoritzat l’acció contra els joves, “el govern està tardant en destituir-la perquè ha estat la responsable política d’una agressió injustificada contra menors d’edat per callar-los i per evitar que expressen la seua indignació contra els mals governs que volen acabar amb el sector públic i amb la igualtat d’oportunitats per a totes i tots”, segons Baldoví.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here