L’oposició d’Alzira li demana al govern garanties econòmiques en la modificació de la finca de SOS

1
465

Finca de SOS /Foto: Francisco García

Amb aquesta proposta, els grups municipals del PSOE, Compromís per Alzira i EUPV d’Alzira pretenen evitar un nou cas Vilella.

El pròxim dimarts es celebrarà Ple extraordinari per tractar el Text Refós del Pla Parcial de Millora del Sector Finca Sos.

Recordem que tot açò arranca el 2007 amb l’aprovació del PAI del Medievo, projecte que en el seu moment va quedar paralitzat. L’empresa promotora en aquest temps ha estat fent gestions amb possibles inversors.

A principi d’aquesta legislatura, en l’estiu del 2011 apareixia en premsa l’interés d’una empresa de l’Aràbia Saudita i que, fins i tot, s’havien reunit amb l’Ajuntament i l’encara Conseller d’Urbanisme, Sr. Cotino per tal d’impulsar la inversió.

En eixos moments, l’oposició va mostrar interés en el tema i sol·licità en diverses ocasions informació al respecte del PAI i la situació econòmica de l’empresa àrab. Encara estem esperant la resposta.

I ara, amb tota pressa, l’empresa promotora necessita que la Conselleria aprove una modificació del PAI abans del 30 de març perquè els àrabs ho exigeixen per a invertir.

En la instància presentada per l’empresa diu literalment: “Por tanto la firma del Contrato adjunto justifica completamente la disposición de FONDOS PROPIOS para construir y desarrollar el Proyecto residencial, hotelero y de Golf en Alzira, Valencia y garantiza que las Obras se iniciarán en Junio 2012 y NO PARARAN en ninguna circunstancia ya que no se depende de la Financiación Bancaria en absoluto.”

Els portaveus dels tres grups, Isabel Aguilar (PSOE), Carles Aranda (Compromís per Alzira) i Ivan Martínez (EUPV) consideren que aquesta “garantia” no és suficient perquè no sabem ben bé quina solvència puga tindre l’empresa Prince Turki Bin Sa’ad al Saud Trade Co.

Apart que el model que es pretén dur a terme està caduc. El projecte comprén una urbanització de 780 vivendes, hotel i camp de golf. A més, molt a prop hi ha un hotel en venda i un altre camp de golf ja construït.

Per això li demanem a l’equip de govern que exigisca als promotors d’aquest projecte una garantía econòmica suficient –es tracta d’una inversió de 57 milions d’euros- com a condició per a tirar endavant aquest PAI. Es tracta d’evitar que l’Ajuntament, en un moment donat, haja de fer front al projecte, tal i com ha passat en el cas Vilella.

1 Comentario

  1. Lo que hay que evitar es mas derramamiento de cemento inútil.
    Hay demasiado cemento, demasiadas viviendas y poca empresa productiva.
    ¿Cuando nos daremos cuenta?

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here