EU-Alzira estima que la Generalitat deu a l’Ajuntament uns 500.000 euros en polítiques d’ocupació

0
477

Ivan Martínez (EU)

EU-Alzira estima que els impagaments del SERVEF en programes d’ocupació i formació a Alzira ascendeixen, com a mínim, a uns 500.000 euros, diners que ha hagut de fer front l’Ajuntament.

EU-Alzira ha comprovat que de molts dels programes i actuacions de formació i ocupació depenents del SERVEF que porta a terme l’Ajuntament d’Alzira encara no s’han rebut totes les subvencions per part de la Generalitat. Per exemple, el Taller Vida i Artesania 2010-2011, dels quasi 300.000 € no s’ha rebut ni un terç del total.

Però, en altres programes com ara les accions OPEA (Orientació Professional per a l’Ocupació i Autoocupació), PIE (Programes Integrals d’Ocupació que inclouen els programes per a Joves, Majors de 45 anys o Motiva’t), els PAMER (actuacions mediambientals) o els EMCORP (programes d’ocupació pública), que sumen uns 450.000 €, no s’ha rebut ni un sol euro per part del SERVEF.

Per a Ivan Martínez, regidor d’EU a Alzira: “l’Ajuntament està fent front als impagaments de la Generalitat també en un aspecte que deuria ser prioritari com són les polítiques de treball. Les entitats locals, que travessen una situació complicada per la caiguda d’ingressos, a més a més estan suportant la fallida financera del govern autonòmic. Eixes mateixes quantitats, que com a mínim suposen mig milió d’euros en el cas d’Alzira, podrien destinar-se a polítiques pròpies de promoció de treball públic.”

Des d’EU reclamem que l’Ajuntament informe degudament de tots aquests deutes de la Generalitat que s’estan cobrint, que comprometen les pròpies partides que destina l’Ajuntament per a ocupació, que es denuncie públicament i es reclamen les quantitats degudes. Cal dir que el grup parlamentari d’EUPV en les Corts Valencianes ha presentat un Proposició no de Llei per a què el Consell ingresse amb caràcter d’urgència les quantitats degudes pels programes de formació i ocupació que els ajuntaments han desenvolupat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here