Bloc de Carcaixent demana un informe sobre les gelades al camp per a poder demanar ajudes

2
483

Un camp de tarongers gelat

L’informe permetrà valorar la conveniència de sol·licitar mesures de suport als llauradors afectats, per exemple l’exempció de l’IBI rústica

Els efectes de les gelades patides a la Ribera com a conseqüència de l’ona d’aire siberià de les últimes setmanes són molt evidents al terme de Carcaixent, amb danys que van més enllà de les fulles cremades pel fred, amb arbres afectat en la llenya.

Cap zona del terme ha escapat de les gelades, que malauradament s’han produït quan encara penjava dels arbres una part important de la collita tarongera d’aquesta temporada.

Des de Bloc-Compromís de Carcaixent demanem que es faça una valoració dels danys, i dels seues efectes, amb l’objectiu de plantejar mesures de suport a oferir  als llauradors afectats, com per exemple una exempció total o parcial de l’IBI rústica per a 2012. En eixe sentit volem que els tècnics municipals en col·laboració amb el Consell Local Agrari elaboren un informe on es comptabilitzen les pèrdues sofrides i poder així justificar els danys soferts.

Així, Paco Salom afirma que “tot i que sabem que l’agricultura ja no té el pes que tenia en l’economia local, és indubtable que continua sent bàsica per a moltes famílies de Carcaixent. El fred s’ha endut per davant molts jornals, però també l’esforç econòmic de tot un any. Si ja començava a ser habitual veure camps abandonats, molt ens temem que la cosa pot empitjorar, i açò no ens ho podem permetre a Carcaixent, pels greus problemes ambientals i paisatgístics que comportaria. Necessitem saber on estem, i a partir d’ahí estudiar totes les possibilitats que tenim”.

Per la seua banda, el diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ja s’ha posat en contacte amb Paco Salom, portaveu de la coalició a Carcaixent, per oferir a la localitat tot el seu suport i manifestar la seua disposició per tramitar qualsevol pregunta o iniciativa davant les Corts Generals que es considere oportuna. No de bades Joan Baldoví forma part de la Comissió d’Agricultura del Congrés, en la que ja a principis de febrer denuncià la precària situació del camp valencià, històricament marginat tant pels governs del PP com del PSOE.

2 Comentarios

  1. El tuyo, la amabilidad se demuestra, y se practica, no solo se «explica» el lio mental lo tienes tu o usted ( no sé si eres mayor que yo ) lo tienes tu ya que yo ya dije que tenemos el país como lo tenemos gracias al Gobierno anterior, (no he dicho que sea de Compromis,,,Estaba Comprimís en Gobierno??) imagino que es vuestro sueño más dulce y además legitimo, en el anterior escrito te concrete más de una cosa te hable del campo de Golf, o no te acuerdas de los montajes y las mentiras que lanzasteis incluso hablando de la cantidad de agua necesaria para su mantenimiento, os metisteis con la tala de árboles que conllevaría esa construcción,, y quedo demostrado que se consume muy poca agua, ( el 60 % menos que cuando era naranjal y se plantaron casi 2000 pinos mas, o sea ni uno se toco de su sitio, y ustedes eso no nos lo han contado después verdad??? ya sé que dira,,y eso a que viene, pues viene a que fue usted quien me dijo que le diga cosas concretas, pues cada día le diré una vale?? así que si no me quiere leer no entre aquí porque me leerá .
    En cuanto al Opinador no tengo el gusto de conocerlo pero por lo que le leo no le hace falta defensor. adeuuuuu

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here