400 escolars participen en la XXIII edició del Carnestoltes de Carcaixent

0
339

Carnestoltes a Carcaixent

En carnal, acompanyat d’una colla de cabuts, dolçainers i tabaleters, va anunciar el inici d’estes festes a tots els centres participants

Un any més, i ja en van 23, comença una de les festes més esperades per tots els xiquets i xiquetes del nostre poble: el Carnestoltes. Com en les darreres edicions celebrades, els actes es coordinen des de l’Ajuntament de Carcaixent, en esta ocasió des de l’àrea municipal d’Infància, i es varen iniciar esta setmana amb el pregó realitzat per en Carnal que, acompanyat d’una colla de cabuts, dolçainers i tabaleters, va anunciar les activitats que ens esperen en els pròxims dies, davant l’atenta mirada dels xiquets i xiquetes, als quals va convidar a participar i divertir-se en estos dies de festa amb els seus mestres i companys de classe.

La comitiva va visitar l’Escoleta del Clot, l’Escoleta Infantil Municipal i el Col·legi “Ave María”, convocant als escolars a disfressar-se i participar en les activitats previstes per al pròxim divendres, dia central de la celebració.

Les dates del carnestoltes solen variar un poc depenent del lloc on es celebren però, com a norma general, estes festes es celebren la setmana anterior al dimecres de cendra, a partir del qual comença la Quaresma i la preparació per a les celebracions de la Setmana Santa.

Les setmanes prèvies al Carnestoltes, els escolars acostumen a realitzar diversos tallers i manualitats amb la finalitat de preparar les disfresses que van a lluir en la cavalcada del divendres. També es preparen diverses consignes sobre les coses que s’han de dur en la setmana de carnestoltes, com ara dur capa, bufanda, guants o peces de roba de determinats colors.

El divendres per la vesprada, com en totes les edicions anterior, grups d’animadors dirigiran jocs i cançons per als escolars, realitzant una cavalcada de disfresses pels voltants del centre. A continuació es repartiran 400 berenars per a tots els participants en esta nova edició del Carnestoltes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here