Més Algemesí qüestiona la voluntat «aperturista» de la regidora de Comunicació i demana un canvi

0
242

Josep Bermúdez

La darrera intervenció en el plenari del portaveu del grup municipal PP i a l’hora regidor de comunicació, així com el contingut de l’últim número del Butlletí d’Informació Municipal BERCA posen en qüestió l’aparent “aperturisme” que la creació del Consell Municipal de Comunicació semblava apuntar. La primera obligació de la regidoria de Comunicació i del seu responsable és oferir informació correcta.

No ha estat així en el plenari extraordinari, on el regidor de comunicació, conscientment, intentà confondre a la ciutadania dient mitges veritats. En contestació a la nostra moció sobre al creació d’una pàgina web sobre el món esportiu local, el Sr Regidor de comunicació va adduir que no podíem demanar coses que ja s’estan fent, arribant a qualificar la moció com a extemporània. Per a intentar confondre als ciutadans va afirmar, textualment en la seua primera intervenció que “des de l’any 2008 açò està en marxa” aparentment referint-se a la pàgina sobre esports, tot i que a preguntes d’aquest grup, després aclarí que allò que s’havia encarregat a una empresa era una pàgina web per a llogar on-line les pistes, pàgina que estava feta però no activa. El problema, però, no és sols els seu confós i contradictori discurs, sinó que per encobrir la inactivitat de l’Ajuntament en matèria de comunicació es dedica a intoxicar l’opinió pública exhibint tres fotocòpies sobre tres pàgines que segons ells mostraven el treball que s’estava realitzant. En concret parla de tres pàgines que són:

  1. La pàgina web del Museu Valencià de la Festa. No s’actualitza des de 2009 o 2010. La única notícia publicada és de setembre de 2009.  Encara es parla que la Conselleria “concedirà –en futur-a la Processó de la Mare de Déu de la Salut el títol de Bé d’Interés Cultural”, concessió que fou atorgada en agost de 2010. De l’elecció com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat sols hi ha un enllaç en la portada que obri una pàgina totalment en blanc. Cap referència més.

  1. Una pseudopàgina web de la biblioteca municipal -algemesi.net/biblioteca- que no es tal i totalment buida de contingut. Malgrat que el regidor diu que està “lincada” en la pàgina web, això no és cert, desconeix allò del que parla: no es pot accedir a través de la pàgina municipal. Cal accedir, necessàriament, a través de google, perquè ni tan sols està en l’arbre de pàgines del propi Ajuntament. La suposada pàgina consta,  realment, de la secció “dades general” on apareix l’adreça, telèfon i horari, de la de “serveis” on es descriuen –mínimament- els serveis prestats.  La resta són enllaços a altres pàgines de biblioteques o pàgines en blanc. Aquesta pàgina, a la qual no es pot accedir directament, no s’ha actualitzat des de que es va crear i ofereix informació administrativa. Resulta totalment inoperant i no ofereix informació sobre llibres i novetats. (Som conscients que la biblioteca, que ha estat guardonada amb un premi pel Ministeri, no és qui deuria de fer-se càrrec del manteniment d’aquesta pàgina sinó el Gabinet de Comunicació juntament amb el d’informàtica).

  1. Una suposada pàgina sobre la Policia Local que en la seua primera intervenció indicà que es posarà en funcionament en breu i en la segona intervenció indica  textualment  que  “totes les pàgines que he ensenyat ací estan actives” –incloguent-hi aquesta-. Nosaltres no l’hem trobada.

Tal i com textualment ens demanava, hem contrastat l’opinió i hem arribat a la conclusió que la informació que oferí als representants de la voluntat popular, i a tot el poble, és una informació sesgada i manipulada que sols intenta confondre a la ciutadania. No és MÉS ALGEMESÍ qui no està informant, tal i com acabem de demostrar, és el propi regidor de comunicació qui desinforma l’opinió pública, en contra del que deuria fer. No és l’oposició qui és “poco seria” –tal i com senyalava l’equip de govern en un comunicat– sinó que és l’equip de govern qui es poc seriós intentant confondre al ciutadà.

El darrer exemple d’açò és l’últim número del Butlletí Informatiu Municipal, butlletí que han convertit en un Butlletí d’Intoxicació Municipal al servei dels interessos del seu  partit. Novament veten informació rellevant per als algemesinencs i algemesinenques. Informen de la visita de la Consellera Bonig a les obres del pàrquing però no informen que no s’ha arribat a vendre cap plaça,  cosa que és més notícia que una visita protocol·lària. Utilitzen així els diners de tots per emmascarar i encobrir un fracàs. Els algemesinecs, que som els que paguem el BIM, el paguem per estar informats, no desinformats. Resulta increïble que les dues pàgines centrals les dediquen a informar i anunciar una nova subhasta de les places del pàrquing però sense informar sobre el resultat de l’anterior. MÉS ALGEMESÍ denuncia que l’equip de govern utilitza el BIM BERCA per manipular l’opinió pública però no per informar.

Això se’n diu censura, una censura que ja denunciàrem en un comunicat anterior, la qual és tolerada pel màxim responsable de comunicació. A tot això cal recordar que MÉS ALGEMESÍ ha reclamat en dos plenaris que es rectifique al BIM una informació incorrecta apareguda. Malgrat comprometre’s a rectificar si la informació era incorrecta –i ho és- la rectificació no s’ha produït donat que no li interessa a l’equip de govern. Es demostra així l’ús partidista que es fa dels mitjans de comunicació municipals.

Per aquests motius sol·licitem del responsable polític que pose al Gabinet de Comunicació a actualitzar eixes pàgines i a generar contingut d’interés per als ciutadans. Al mateix temps que reclamen, una vegada més, que el BIM informe de totes les notícies d’interés per als ciutadans, siguen favorables a l’equip de govern o no. Esperem que el proper BIM es faça ressò de totes les novetats relatives al pàrquing, incloent que dos concursos han quedat deserts. Altrament estarien enganyant a la gent.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here