El Nou Bàsquet Alzira suma una nova vcitòria contra el Don Bosco (79-63)

0
330

El conjunt alzireny encadena la quarta victòria consecutiva i s’acosta un poc més a la permanència en el retorn a categoria autonòmica

El sènior masculí del Nou Bàsquet Alzira es va anotar un nou triomf (79-63), en esta ocasió davant el CD Don Bosco de València, en un partit jugat a ratxes per part dels dos equips, que van resoldre els alzirenys gràcies al major encert en l’últim quart. Els jugadors entrenats per Alberto Lahoz, que no van practicar el seu millor joc ni en atac ni en defensa, encadenen així quatre victòries consecutives que els permeten acostar-se un poc més a la permanència.

El Nou Bàsquet Alzira va eixir més concentrat, gràcies a una bona defensa i als errors del Don Bosco, i prompte va aconseguir fer-se amb el ritme del partit i del marcador. En el minut 3, després d’un triple de Pau Ros aconseguia la màxima diferència fins al moment (7-0; min. 3). No obstant això, poc a poc els jugadors visitants es van lliurar del domini i amb dos triples consecutius van poder trencar la defensa alzirenya i deixar el resultat al final dels primers deu minuts en 15-14.

En l’inici del segon quart, un parcial de 8-0 dels nostres servia perquè el Nou Bàsquet Alzira recuperara la iniciativa. Els jugadors alzirenys van incrementar l’activitat defensiva, que va provocar dubtes i pèrdues de pilota en els contraris, encara que sense arribar a practicar el seu millor joc (27-17; min. 16).

La reacció del Don Bosco va arribar en els últims instants de la primera part. L’equip visitant va aconseguir canviar la dinàmica del partit i imposar el seu joc, amb la pressió a tota la pista i una major velocitat en totes les seues accions, per a reduir la diferència (31-27; min. 18). Al descans s’arribava amb un avantatge de cinc punts a favor dels nostres (33-28).

Una jugada del Nou Bàsquet front al Don Bosco

Després del pas pels vestidors, els homes d’Alberto Lahoz van intentar augmentar la intensitat defensiva i, aprofitant la superioritat en el joc interior de Rober i Alberto, van incrementar l’avantatge fins als deu punts (42-32; min. 24). El tècnic visitant sol·licitava un temps mort per a reorganitzar el seu equip, cosa que va surtir efecte de manera immediata. El Don Bosco es va aplicar en defensa, incomodant als nostres jugadors, i intentava córrer sempre que podia,  cosa que va derivar en un resultat de 44-40 (min. 25).

Alberto Lahoz va aprofitar un temps mort per a frenar l’impetu dels visitants i el Nou Bàsquet Alzira va començar a atacar la zona amb una major fluïdesa, trencant-la amb els triples de Pau i les accions de Rafa i Muri. Al final del tercer quart, els alzirenys disposaven d’un avantatge d’onze punts (59-48).

El Don Bosco va eixir disposat a vendre cara la derrota en l’últim període, però de nou va tornar a cometre imprecisions i errades, fruit de l’excés de precipitació en les seues accions, que van ser ben aprofitades pels nostres sèniors per a obrir distàncies (65-51; min. 33). A pesar que els visitants es van acostar fins als vuit punts (69-61; min. 38), dos triples consecutius, un de David i un altre de Vicent, van servir per a certificar el triomf final del Nou Bàsquet Alzira (79-63).

Ple de victòries de sèniors i júniors

Pel que fa a la resta de la jornada, el sènior femení es va imposar al Joventut Xàbia per un ajustat 49-46. Les jugadores entrenades per Dani Cuenca van començar molt centrades el partit i van arribar al descans amb un xicotet avantatge (25-22), però les alacantines van millorar en el seu joc en la represa i es van posar per davant al final del tercer període (35-37). El partit es va igualar en l’últim quart, encara que el Nou Bàsquet Alzira va estar molt més encertat en els instants finals i va certificar la victòria.

D’altra banda, el sènior masculí “B”, Blasmetal Aluminis Alzira, va aconseguir el triiomf en el seu enfrontament contra el CB El Perelló (60-55). Els nostres jugadors van dur la iniciativa durant la primera part i van arribar al descans amb un avantatge de nou punts (26-17). En la segona meitat, el CB El Perelló va intentar donar-li la volta a l’electrònic i, fins i tot, va forçar la pròrroga. Però el major encert dels homes de Pepe Borrull en els moments decisius de la pròrroga els va donar la victòria.

En el partit que tancava la jornada del dissabte, l’equip júnior masculí, Base Sportleader Alzira, va véncer en la pròrroga l’Ondara per 56-44. Els jugadors alzirenys van saltar a la pista amb més intensitat i van tancar el primer parcial amb un avantatge de vuit punts (11-3). En canvi, el segon període va ser dels alacantins, encara que el Nou Bàsquet Alzira se’n va anar al descans per davant (20-19). En la represa, l’Ondara li va donar la volta al marcador, però els nostres júniors van forçar la pròrroga amb una cistella en l’últim segon de Carlos Peris. En el temps extra, el domini del Nou Bàsquet Alzira va ser absolut i es va acabar emportant la victòria.

RESULTATS DE LA JORNADA 11/02/2012

SÈNIOR MASCULI – AUTONÒMICA

NOU BÀSQUET ALZIRA                              79

C.D. DON BOSCO VALÈNCIA                     63

SÈNIOR FEMENÍ – AUTONÒMICA

NOU BÀSQUET ALZIRA                              49

C.B. JOVENTUT XÀBIA                              46

SÈNIOR MASCULI – PRIMERA ZONAL

BLASMETAL ALUMINIO N.B. ALZIRA         60

C.B. EL PERELLÓ 55

JÚNIOR MASCULÍ – PRIMERA ZONAL

BASE SPORTLEADER N.B. ALZIRA           56

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA             44

CADET MASCULÍ –ZONAL

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA             42

GRUPHAC NOU BÀSQUET ALZIRA             52

CADET MASCULÍ –ZONAL

EMB DÉNIA 97                                           73

NOU BÀSQUET ALZIRA GRANA                 24

CADET FEMENÍ –PREFERENT

NOU BÀSQUET ALZIRA                              41

C.B. TAVERNES                                         37

INFANTIL MASCULI – PREFERENT

CYCA GANDIA BÀSQUET                           59

INSTITUTO JARQUE N.B. ALZIRA              60

INFANTIL MASCULÍ– ZONAL

C.D. SAN PEDRO MOIXENT                       33

NOU BÀSQUET ALZIRA GRANA                 47

ALEVÍ BLAU – NP 1

PISCINAS AQUA N.B. ALZIRA                    6

C.B. ALGEMESÍ 57

ALEVÍ GRANA – NP 2

NOU BÀSQUET ALZIRA GRANA                 DESCANSA

BENJAMÍ – NP 1

DIGITIMPRÉS N.B. ALZIRA                        82

C.B.GENOVÉS                                           49

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here