En bici per la Llacuna del Samaruc

0
361

Llacuna del Samaruc en Algemesí

Malgrat el fred que està fent, el diumenge passat els de la Ribera en Bici anàrem a la Llacuna del Samaruc, a uns 16 km d’Alzira, cap al N. I la veritat és que amb el pedaleig suau, ben abrigats i amb el solet damunt, perquè eixírem cap a les 10 h, pràcticament no patírem fred.
Pel camí poguèrem vore gel als tolls, els agrets gelats i prou tarongers amb la fulla rollada; no obstant per aquella part ha gelat menys que per la part sud, perquè cap a Carcaixent hi havien tarongers més castigats, amb la meitat de les fulles caigudes ja en terra. És un hivern curt, tardà, però molt dur, que està danyant els conreus d’hivern; no li faltava més que això a l’agricultura valenciana, quasi arruïnada pels preus tirats que els paguen als agricultors…
En arribar a la llacuna, esmorzàrem al sol i desprès la rodàrem per fora. L’aigua estava neta i cristal·lina, com no es veu en estiu, els arbres (salces, xops, etc.) nuets, també escoltàrem algun au aqüàtica amagada entre els joncs i veièrem diversos peixos i un preciós blauet («martín pescador»)…
Com va comentar una companya, aquell paisatge feia una estampa a la que no estem acostumats en la Ribera Alta, on durant tot l’any veiem els camps verds i vius; però és hivern i els camps d’arrós
descansen, els caducifolis han perdut la fulla i les aus migratòries estan absentes
Ja queda poc, de fet les previsions meteorològiques indiquen que el fred se n’anirà ja la setmana propera, i enguany
la primavera pot ser millor, per compensar aquestes gelors…

PD: Podeu vore un documental sobre la Llacuna del Samaruc ací:

http://www.algemesi.es/default.asp?DocID=1210

Pedro Domínguez                      www.lariberaenbici.net

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here