Carlet convoca un acte comarcal per al dimecres contra les retallades als sectors públics

1
473
Concentració a la Plaça Major d'Alzira

El Consell Escolar Municipal de Carlet ha convocat a tots els sectors públics de la comarca a la concentració que tindrà lloc contra les retallades del Consell el proper dimecres dia 15 a l‘Avinguda Blasco Ibàñez d’aquest municipi a partir de les 17,15 hores. L’acte acabará a l’Avinguda Caixa d’Estalvis, on està ara l’Ajuntament.

Un acte de protesta que conta amb el recolzament dels sindicats amb representació a la Mesa General de la Funció Pública.

Manifest dels sindicats:

El Consell de la Generalitat va aprovar el passat dia 5 de gener un gran paquet de retallades (publicat el dia 10), que suposa una nova agressió al personal del sector públic i als serveis que es presten. És el major atac de la història; cap altra Comunitat ha realitzat amb aquest abast, per la qual cosa només ens queda contestar de forma contundent i conjunta a aquesta nova agressió.

Pretenen estalviar més 1.000 milions d’euros de la forma més fàcil, retallant salaris i serveis.  Volen retallar salaris del personal docent i sanitari, enviar a l’atur durant l’estiu el personal interí docent, reduir la jornada a 25 hores al personal interí de l’Administració del Consell i de la de Justícia, i de totes les empreses, entitats i fundacions del sector públic valencià, i posar límits a les reduccions de jornada, així com eliminar els drets a dies de vacances i de descans, a determinades prestacions socials i la prolongació de la vida laboral més enllà de l’edat de jubilació. I tot açò, vulnerant els convenis col·lectius d’aplicació al personal laboral i la negociació col·lectiva i retallant en personal, prestacions i serveis públics.

No contents amb això, el Consell ha aplanat el camí per a acomiadar fins a un 25% del personal interí dels diferents sectors, al qual cosa pot afectar milers de persones, augmentar les xifres d’atur i deteriorar més encara la prestació dels serveis públics a la ciutadania valenciana.

Les mesures aprovades no pretenen ni racionalitzar ni ordenar les administracions públiques ni el sector públic, sinó fer caixa a costa de tirar-li mà al salari de les treballadores i treballadors. Ens oposem frontalment a totes eixes mesures i per això anunciem una sèrie de mobilitzacions que es van a allargar en el temps perquè el Consell retire el Decret-llei.

El govern valencià ha balafiat i ha dilapidat els recursos públics amb una política clientelar basada en els grans esdeveniments que no han generat riquesa ni ocupació, l’especulació urbanística, que ha suposat l’enriquiment d’unes poques persones a costa de la destrucció del territori, i la privatització de serveis públics amb el desviament de recursos a empreses privades que obtenen beneficis a costa de les arques públiques

Les cinc organitzacions sindicals han decidit portar a terme mesures legals per tal que es retire el decret perquè estan convençuts que s’han vulnerat drets i la legalitat vigent. Pretenen que es depuren totes les responsabilitats polítiques per la mala gestió realitzada, pel que demanem que dimitisca o siga cessat, el Conseller Vela, responsable directe en l’elaboració i execució dels pressupostos en les últimes legislatures.

Els sindicats consideren necessària una resposta dura i contundent de les treballadores i treballadors del sector públic i del conjunt de la ciutadania per obligar el govern a rectificar. Per això, fem un crida a la participació massiva i activa en totes les accions unitàries de protesta i pressió que es convoquen, tant pels sindicats signants com pels òrgans unitaris de representació del personal –juntes de personal i comités d’empresa del sector públic valencià.

CCOO     CSIF        FSES       Intersindical           UGT-PV


1 Comentario

  1. Una aclaración: esta concentración NO está convocada por el Consejo Escolar Municipal. Han sido las asambleas de trabajadores de los CEIPS y los IES las promotoras, y han recibido el apoyo de las AMPAS.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here