La Falla Malva ha entregat el seu Guardó d’Or 2012 a Bernat Montagud

0
653

Representants de La Malva amb Bernat Montagud en l'entrega el Guardó

En el mateix acte es presentà el Tró d’Avis i es lliurà el VI Premi Malva de Poesia Satírica

L’Auditori de la Casa de Cultura va ser testimoni este dimcres d’un acte en la que la nostra falla va vestir les millors gales per tal de presentar el seu Tró d’Avis 2012, el llibre de la Falla; entregar el Guardó d’Or a Bernat Montagud i lliurar el VI Premi Malva de Poesia Satírica.

L’acte va ser presentat per Yaiza Cáceres Castillo qui donà pas en primer lloc a l’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas que per va fer la seua salutació, ja que motius de força major li van impossibilitar quedar-se la resta de la vetlada.

Seguidament, el director de la Fundació Bromera, mestre i escriptor, Josep A. Fluixá va ser l’encarregat de presentar cadascuna de les parts en les que està dividit el llibre el llibre d’enguany.

A continuació, la periodista Bea Tortosa va glosar sobre la figura de Bernat Montagud qui va mostrar el costat més humà i part del ric anecdotari d’una persona tan estimada en la nostra ciutat.

La fallera major de La Malva, Mari Carmen Casasús Torremocha i el president, José Miguel Carreres Mesto, feren l’imposició del Guardó d’Or a Bernat Montagud, qui en el seu parlament d’agraïment va ressaltar unes paraules del poeta valencià Al-Russafí qui afirmava: “Ser la pàtria d’un infant obliga a estimar-la sempre”. Montagud va acabar el seu discurs amb unes paraules emocionades dient: “A partir d’esta nit, fallers de La Malva, compartiré amb vosaltres esta part significativa del meu viatge a Ítaca”.

El final de l’acte va ser el lliurament del VI Premi Malva de Poesia Satírica. 80 poemes optaren al premi, en una convocatòria en la que el jurat estava format per Josep A. Fluixà, escriptor; Enric Lluc, també escriptor i Jesús Peris, doctor en Filologia Hispànica i professor de la Universitat de València, atorgant el següent veredicte: els finalistes van ser Jose Antonio Martínez Giner, de la Falla Cambró de Tavernes de la Valldigna i Josep Enric Gonga, de la falla Passeig Sagrada Família Corea de Gandia. El premi del concurs dotat amb tres-cents euros va ser per a Antoni Lluis Martínez Furió i Enric Xavier Ferrús Fayos, amb el poema “la ‘fabra’ de l’or… perdó voliem dir la febre”, de la Falla Borrull- Socors de València. Esta comissió va rebre l’estendard i tres-cents euros.

El parlament de salutació del president de la Falla, Miguel Carreres Mesto va ficar el colofó a l’acte. Els típics bunyols i mistela posaren la cloenda a la nit.

Miguel Á. Martínez-Falla La Malva

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here