Aspar i Bastidas aparquen la Ciutat del Motor per a quan vinguen «millors temps»

0
323
Bastidas i Aspar, anit en l'Ajuntament

El projecte d’una Ciutat del Motor a Alzira que albergaria un museu, un circuit i una escola de pilots i de seguretat vial  ha quedat aparcat «sine die» perquè «no és ara el moment econòmic adient» segons ha reconegut, un dels impulsors, Jordi Martínez Aspar. Enllestir esta iniciativa anunciada per l’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, per Adrián  Campos i pel propi Aspar no és possible, a hores d’ara donat que «és molt complicat trobar finançament» deia, anit, l’excampió mundial de motociclisme, qui afegí, «esperarem que vinguen millors temps».

Un projecte que, segons Aspar, no té res a veure amb la instal.lació de l’escuderia del Team Aspar i les oficines en un polígon industrial de Picassent. El director del Team assegurà que «mentre el museu que anirà a Picassent és privat, el que s’isntalarà en la Ciutat del Motor, serà públic i a més serà representatiu de la Comunitat Valenciana» en albergar motos, cotxes, cascos, trofeus i d’altres perteneixents a diversos corredors valencians.

Tant Aspar com Bastidas manifestaren que la ubicació en Picassent «és una decissió temporal i provisional» perquè la voluntat «és establir-se definitivament en Alzira».

Signatura del protocol en març del 2011

La futura Ciutat del Motor, que ocuparà una superfície de 100.000 m2 en uns terrenys cedits per l’Ajuntament d’Alzira, albergarà un museu amb la col.lecció de motos, cotxes i trofeus que donaran els actuals empresaris i reconeguts esportistes locals, Jordi Martínez Aspar i Adrià Campos. Un museu que estarà obert als més  importants pilots valencians i espanyols de tots els temps.  En eixa ciutat es farà un circuit de velocitat per formar les joves promeses valencianes del motor i contarà a més amb un parc de diversió i una escola de seguretat vial.

L’alcaldessa, Elena Bastidas ha signat este matí un protocol d’intencions amb Campos i Aspar on contempla la inversió pública i privada en este complexe cultural, lúdic i formatiu.

Aspar donarà una col.lecció formada per 24 motos, 104 trofeus, i un montó de monos i cascs, mentre Campos aportarà un conjunt de 16 bòlids, a més de motors altres peces i trofeus. El ex-corredor d’automovilisme ha argumentat la ubicació en Alzira de la Ciutat del Motor, en lloc del circuit Ricardo Tormo de Xest en que “als anys 70 va nàixer, a la nostra ciutat i altres pobles de la comarca, l’embrió del motociclisme i de l’automovilisme en Espanya”.

L’extetracampió mundial de motociclisme anuncià la inclusió d’un circuit en el projecte, reservat per a kartings i minimotos “on puguen iniciar-se en la competició divertint-se els joves de 10,12 ó 14 anys”.

Mentre Bastidas no va concretar ni la ubicació ni el termini per obrir la nova ciutat motorista, encara que anuncià els contacte amb la consellería de Territori per “requalificar els terrenys ia ser declarada àrea prioritària”.

Campos i Aspar barallen la posibilidad de cobrir la forta inversió amb capital privat o bé “involucrar a la gent necessària perque el projecte puga convertir-se en realitat”.

L’anunci d’este important projecte s’ha fet en la nova Sala de Premsa que Bastidas ha inaugurat, previament, a la signatura del protocol, amb la presència de nombrosos mitjans de comunicació.

Riberaexpress / Març 2011

Bastidas signa el protocol davant Aspar i Campos en març 2011

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here