Els escolars alcudians celebren el Dia de l’Arbre amb una reforestació al Corral de Rafel

0
698

Reforestació del paratge en 2010

El proper diumenge 12 de febrer, els escolars de l’Alcúdia plantaran 800 exemplars d’arbres (600 pins i 200 carrasques) a l’entorn del Corral de Rafel amb motiu de la celebració del Dia de l’Arbre.

Enguany, com a novetat, s’han marcat 4 zones diferenciades i en cadascuna d’elles faran la plantació els xiquets i xiquetes de cada col·legi de primària de l’Alcúdia, de manera que les futures pinedes que se crearan tindran els noms d’eixos col·legis: Batallar, Les Comes, Heretats i Sant Andreu. A més, els xiquets podran identificar l’arbre que han plantat. mitjançant una anelleta on poden escriure el seu nom.

L’ajuntament pensa que el fet de sentir tant els arbres com els pinars com a “seus”, farà que també senten la responsabilitat de tindre’n cura, pujar a vore’ls i a gaudir del paratge.

La convocatoria s’ha fet específicament a les classes de 3r, 4t i 5é de primària dels 4 col·legis, encara que també s’ha enviat un ban a les cases, perquè s’apunte tot aquell qui vullga. Amb aquesta activitat a més de plantar uns arbres es pretén gaudir d’una jornada amb contacte directe amb la natura, entre familiars i amics, a la vegada que es millora l’entorn del poble. Per a facilitar-ho tot el possible, els clotets ja estan preparats i sols cal ficar els plançons i cobrir-los amb terra.

El matí festiu comença a les 10 de matí en la plaça Tirant lo Blanc, des d’on es farà l’eixida en bicicleta.

L’Ajuntament, amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient, proporcionarà 800 arbres (600 pins i 200 carrasques). També col·laboren en esta  celebració la Penya Ciclista “El Cuc” i l’empresa REFOR, S.L.

En 2009 es cremà el 50% del Corral

Reforestació després de l'incendi

L’estiu de 2009 la meitat de la superfície del d’este paratge emblemàtic per als alcudians va ser arrasat per causa d’un incendi. A partir d’eixe moment, l’Ajuntament de l’Alcúdia va crear un pla de reforestació, del qual forma part esta acció. No és la primera replantació de la zona, ara fa 2 anys ja es va replantar part de l’entorn amb arbres i plantes aromàtiques: uns cinc-cents plançons de diferents arbustos i plantes aromàtiques (llentiscle, sàlvia, espígol, romaní, rosers silvestres i timó), una trentena de pins d’un metre i mig d’alçària, quaranta pins xicotets, cinquanta carrasques i vint ginebres.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here