El PSOE d’Algemesí denuncia que el pàrquing de 8 milions d’euros es queda sense empresa que el gestione

0
327

Plaça del Mercat

Els tècnics, i els socialistes, ja avisem que no hi havia demanda de places de garatge però l’equip de govern s’entossudeix a construir un pàrquing de 219 places, i 8 milions d’euros, que queden desertes després de no haver pogut vendre’n cap i de no convèncer a cap empresa perquè gestione l’aparcament de rotació.

L’alcalde d’Algemesí, Vicent Ramón García Mont, i el seu equip de govern, han fet mostra, una vegada més, del «desenfrenament i la falta de previsió amb la qual governen». Fa cinc anys, en la campanya electoral de 2007, van prometre que construirïen un Mercat nou arran de terra que costaria zero euros a les arques municipals ja que els diners els traurien de la venda de les places de garatge que construirïen a sota. Ara, segons el PSOE,  «cinc anys després ens trobem amb un pàrquing de dues plantes que no té rampa d’entrada i que no va a tenir cotxes després que la subhasta per a vendre les places que es va celebrar el passat mes de gener quedara deserta».

El grup municipal socialista exigeix la»dimissió immediata» de l’equip de govern per la «seua incompetència, la seua mala gestió i per haver malbaratat, en aquests temps de crisis, 8 milions d’euros (aproximadament 1.500 milions de pessetes) en una obra faraònica sense utilitat per als ciutadans d’Algemesí».

Trenzano: «Açò és una barbaritat»

Existeix un estudi realitzat per tècnics que advertia que no hi havia demanda de garatges en la zona del centre d’Algemesí. Segons ha declarat la portaveu del grup socialista Marta Trenzano, “no cal ser expert urbanista per a saber-ho, n’hi ha prou amb fer una passejada per les immobiliàries del centre i veure que hi ha a la venda places de garatge per sota dels 24.000 euros que demanava l’Ajuntament. A més, cal tenir en compte que l’Ajuntament no venia les places ja que no pot, solament s’oferia una concessió per a 50 anys i el pagament de 18 euros mensuals per al manteniment. Açò és una barbaritat tenint en compte quins són els preus de mercat en una època en la qual la conjuntura econòmica és totalment desfavorable”.

Peticions de 80 veïns

L’equip de govern va assegurar fins a la sacietat que havien rebut peticions de més de 80 veïns interessats a comprar garatges. La seua idea era vendre tota la primera planta (110 places) i traure més d’1 milió d’euros per a pagar l’edifici polivalent, tal com està reflectit en els pressupostos de 2012.

Les places que no es vengueren es destinarien a l’aparcament en rotació que hauria de gestionar una empresa privada. Trenzano ha assegurat que “era evident que els veïns no anaven a comprar aparcaments per un preu tan elevat sabent que les altres places anaven a ser de rotació, la qual cosa no els garantia seguretat per als seus vehicles. A més, els socialistes ja advertirem que difícilment hi hauria una empresa disposada a gestionar aqueix pàrquing perquè el plec de condicions deixava ben clar que no els anava a ser econòmicament rendible·.

Es destrueix un Mercat emblemàtic i es malbaraten 8 milions d’euros

El Mercat d’Algemesí era un edifici emblemàtic dissenyat per un arquitecte local que constituïa l’epicentre del comerç de la ciutat. L’anterior govern socialista havia començat una reforma que respectava totalment l’arquitectura de l’edifici i el primer que va fer el nou govern del PP quan va prendre possessió va ser esfondrar-ho i pagar, íntegrament, la reforma que mai es va acabar.

A més de tot açò, cal remarcar que al final de l’execució de l’obra, ens trobem amb que el garatge no té rampa d’accés perquè, en el carrer de Lluís Vives, on estava projectada l’entrada, s’han trobat unes caixes de proveïment energètic que pertanyen a Iberdrola. Retirar aquestes caixes per a fer el forat de la rampa va a incrementar el cost de l’obra. Per a Trenzano “aquesta és una mostra més de la falta de previsió del govern local i evidència que l’alcalde, encegat pel seu encabotinament, actua a impulsos, sense control i sense sentit comú”.

Si tenim en compte totes les despeses que ha ocasionat l’obra faraònica del PP, la factura ascendeix als 8 milions d’euros. Els més de 6 milions que ha costat l’obra més la reforma que havia començat el PSOE i que es va pagar íntegra, més els 7.000 euros mensuals de lloguer per cinc anys que costa el local on se situen ara els venedors del mercat, més els canvis de projecte en anul·lar la tercera planta de garatges que en principi estava pojectada…

La portaveu socialista ha afirmat que “en definitiva, açò ha sigut un fracàs estrepitós, un capritx de l’alcalde i dels seus regidors que ens costa una fortuna i que, després de més de cinc anys de causar mals de cap als veïns i de minvar les possibilitats de desenvolupament dels comerços de la zona, ens deixa amb un pàrquing sense entrada, amb zero places venudes i amb cap empresa que gestione la rotació. Un fiasco total”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here