Benifaió contracta a una nova empresa d’arreplega de fem «més econòmica» per a reduir costos

0
301

Replegada de fem a Benifaió

Personal municipal complementaran part del servici de neteja viària

Benifaió compta des del passat 27 de gener amb una nova empresa encarregada de l’arreplega de fem i neteja viària. GIRSA ha sigut l’empresa que s’encarregarà d’estes labors «un servei més econòmic davant d’una baixada considerable en el preu final de licitació», assenyala l’edil de medi ambient José Vicente Alepuz.

El canvi d’empresa i la reducció del cost per part de l’Ajuntament també impliquen alguns canvis, entre ells la reducció de la freqüència del servici d’arreplega de fem que passa a ser de dilluns a dissabte en compte de diari. En este punt, el contracte assenyala que «els dilluns i dies següents als festius l’arreplega s’avança per a evitar desbordaments en els contenidors».

L’empresa tindrà a més una reducció en els treballs del servici de neteja viària, «part d’estos treballs els duran a terme personal municipal de l’equip de peons mantenint així la qualitat del servici i la freqüència de la neteja amb un menor cost», matisa Alepuz.
A més l’empresa GIRSA ha presentat en el consistori diverses millores que no suposa cap cost per a l’ajuntament: 40 contenidors de fem nou a l’any, 98 jornades de neteja viària en diumenges i festius i campanyes de conscienciació ciutadana sobre el tractament dels residus i els excrements d’animals de companyia.

Des de la regidoria de medi ambient recorden a més que el cost de la taxa del tractament de fem s’aplica en funció de les tones que s’arrepleguen en el municipi. Així l’edil assenyala que no es paga pel servici de reciclatge. «Quant més reciclem des de les nostres cases menys pesarà el contenidor de fem i per tant es pagarà menys taxa en el seu tractament», comenta l’edil.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here