L’aigua potable de Benifaió complix la normativa en quant al nivell de nitrats permés

0
421

L’última analítica de gener 2012 establix un nivell de nitrats de 39 mg/l enfront del màxim de 50 mg/l permés segons Reial Decret

Des de l’any 2009 les analítiques confirmen este nivell adequat de nitrats òptim per al consum humà

L’última analítica duta a terme a l’aigua potable de Benifaió que arriba als domicilis continua oferint un resultat del nivell de nitrats adequat segons marca la llei. El Reial decret 140/2003 de 4 de febrer establix que el nivell de nitrats màxim per mg/l per a ser apte per al consum humà no ha de superar els 50 mg/l. L’última analítica duta a terme a Benifaió per l’empresa EGEVASA, qui realitza de forma periòdica tots els controls de qualitat de l’aigua potable en el municipi, oferix un nivell de nitrats de 39 mg/l. Un nivell permés que no ha variat des de l’any 2009.

D’esta manera, estes anàlisis periòdiques oferixen tota la informació necessària quant a la qualitat de l’aigua amb l’objecte de garantir que siga òptima per al consum humà i així protegir la salut de les persones i els efectes adversos que es puguen derivar després d’un consum d’aigües contaminades.

Anualment es realitzen un total de sis analítiques a més d’una completa que inclouen tots els paràmetres de substàncies perilloses. A més d’estos controls duts a terme pel consistori des de la Conselleria de Sanitat realitzen també de forma periòdica controls de la qualitat de l’aigua el que permet així un major control.

En la web municipal es poden consultar amb detall les analítiques dutes a terme a Benifaió, tant en el nucli urbà com en la urbanització Pla dels Clotxes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here