L’Ajuntament de La Pobla ven sòl industrial a 92€/m2 «sense presentar» l’informe de l’arquitecte

0
281

Neus Garrigues (PSPV-La Pobla)

El plenari de La Pobla Llarga va aprovar anit la venda de 3.555 m2  de sòl industrial de propietat municipal al preu de 92 €/m2. El Grup Municipal Socialista va votar en contra perquè l’informe de l’arquitecte municipal, amb data 10 gener 2012, no està signat. Els mateixos terrenys es posaren a la venda en 2008 al preu (publicat en el BOP del 12-09-2008) de 128,87 €/m2, dels quals l’import a pagar per càrregues urbanístiques representava 53,87 €/m2. Quedava un benefici per a La Pobla Llarga de 75 €/m2.

Amb el plec de condicions aprovat anit, el preu dels terrenys sense les càrregues urbanístiques és queda en 38,12 €/m2, és a dir, en tres anys La Pobla Llarga perd 131.072,85 euros.

El Grup Municipal Socialista entén que la situació de crisi econòmica obliga a vendre els terrenys a un preu inferior al licitat en 2008, però no a la meitat de preu. “Una simple ullada a diferents portals d’internet permet comprovar l’existència d’ofertes de venda de terrenys al nostre polígon entre 126 i 150 €/m2, però res més econòmic que el que ha aprovat el PP”, ha afirmat la portaveu del PSPV-PSOE, Neus Garrigues. “En qualsevol cas, el principal problema per a nosaltres és que l’arquitecte municipal no ha firmat l’informe on es fixa el preu de la parcel•la”, matisa la portaveu.

Un altre aspecte que preocupa al Grup Municipal Socialista és l’ús que va a donar-se a estos terrenys. L’empresa que vol comprar-los pretén emmagatzemar bombones de gas per a la seua venda a majoristes i minoristes.

“Ens preocupa l’efecte que pot tindre per al nostre polígon una empresa d’estes característiques, per la seua perillositat. I també ens preocupa, i molt, que al Ple se’ns va dir que la venda estava supeditada a l’obtenció per part de l’empresa dels permisos corresponents, cosa que no apareix al plec de condicions de la venda”, ha conclòs Neus Garigues.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here