La Plataforma lamenta que el vot ponderat de Diputació i Consell tire endavant el macroabocador

0
371

Una concentració contra el macroabocador de Guadassuar

23 pobles del Consorci han votat favorablement a aparcar el projecte, 16 han volgut seguir avant amb ell, 1 s’ha abstés. Però Diputació i Generalitat – que tenen un 40% dels vots- impedixen la paralització.

La Plataforma contra el Macroabocador de la Ribera pensa que és patent que hi ha molts pobles de la Ribera i la Valldigna que no veuen clara la maniobra que ens ha dut a l’aprovació de hui. Més del 50% dels pobles presents al plenari (dels 52 pobles que hi pertanyen, hui només s’han personat 40). Són molts pobles com per a ignorar la seua opinió. Fins i tot pobles governats pel PP, com ara Massalavés o Benimodo.
El president del Consorci estava tan segur del resultat que ni tan sols atenia a les alegacions i propostes de pobles com ara l’Alcúdia, Massalavés, Benimodo, Almussafes o Sumacàrcer. La resposta a qualsevol pregunta o a qualsevol proposta era sempre la mateixa “Primer aprovem-ho i després ja vorem lo que fem”.

El sentir general dels representants municipals que han intervingut era que el seyor Ribera havia actuat com alcaldede Guadassuar i en el seu propi benefici, no tenint en compte l’interés comunitari dels pobles consorciats. Estava tan clara la maniobra política, que la representant d’Alzira ha votat a favor, però condicionant el vot a que se canvie la ubicació.

De tota manera, l’aprovació de hui només es refereix a la modificació del contracte de concessió. Encara queda per vore que el projecte aconseguisca seguir endavant , entre altres extrems hem d’esperar la resolució de la fiscalia sobre la denúncia interposada el passat dimecres.
En acabar el plenari, membres de la Plataforma s’han acostat al representant de la Generalitat i li han oferit treballar colze a colze per aconseguir la millor solució per als veïns de la Ribera, i han rebut per la seua banda la promesa que en cap cas se començarà a construir ni l’abocador ni la planta si no se tenen tos els permissos i llicències pertinents, inclosos els mediambientals i d’urbanisme.

La Plataforma era conscient que la pantomima de l’aprovació d’este projecte podia seguir endavant, però ara és quan es poden començar a plantejar les estratègies per a fer accions concretes contra la política de fets consumats del Consorci.

Comunicat de la Plataforma contra el Macroabocador

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here