Els agricultors preocupats per les gelades de la pròxima matinada davant les previsions de temperatures mínimes en torn als 4º negatius

0
718

L’ona de fred procedent de Sibèria ha arribat esta matinada fins la Ribera del Xúquer provocant gelades matinales que s’han desfet prompte conforme el sol agafava força.

Al terme d’Alzira la temperatura mínima registrada ha sigut de 3,5º negatius, però segons fons de la cooperativa Alzicoop no sembla que haja causat danys als cítrics ni a altres cultius en durar poc de temps este perillòs registre. Tot i això caldrá tindre en compte el fred que faça esta nit i demà, segons els tècnics per avaluar els possibles perjudicis. En el cas de la ciutat els termòmetres no han baixat, hui, dels 0 graus.

En les zones més ombries el gel es podia veure encara sobre les fulles al voltant de les 9 d’este matí, com és el cas de la Vall de la Casella més pròxima al barranc on s’ha fet el reportatge gràfic.

Previsions de Jovi Esteve

Aigua gelada a Carcaixent

D’altra banda, el dia també portarà temperatures màximes molt discretes ja que difícilment superarem els 8º-9ºC a les hores centrals i bona cosa de sol (que , per cert, estarà purament decoratiu perquè ni calfarà ni el notarem molt, a no ser que estigam dins de casa i darrere de la finestra). Això sí, una cosa seran les temperatures que marque el termòmetre i altra, LA SENSACIÓ TÈRMICA que notarem al cos i que serà més baixa per la combinació d’ambient fred i del vent de mestral que donarà ratxes moderades i que es mostrarà un poc molest en alguns moments del dia.

Quatre graus negatius per al dissabte

Pel que fa a demà dissabte, atenció perquè d’entrada, esta pròxima nitencara serà un poc més freda que esta, per tant, lamentablement hem de dir-los que les gelades tornaran a afectar al nostre terme amb una miqueta més de ganes (esperem mínimes en el terme d’entre -2º i -4ºC). Per tant, la matinada de demà dissabte, com damunt el cel estarà ras serà molt, molt freda. No tindrem molta nuvolositat (alguns núvols prims i alts podríen deixar-se vore) i el vent entrarà amestralat amb algunes ratxes moderades incrementant d’esta manera la sensació de fred al cos i deixant un ambient gèlid i de cru hivern.

Taronger de la Vall de la Casella este matí

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here