400 persones es concentren a Almussafes per una educació púlica de qualitat i contra els retalls

2
342

Concentració d'Almussafes aquesta vesprada

La presidenta del Consell Escolar Municipal, els directors dels centres públics de la localitat, Benifaió i Sollana i representants sindicals han explicat l’actual situació  als assistents

A les 17.30 hores de hui, el parc de l’Ajuntament d’Almussafes ha acollit una manifestació conjunta de les comunitats educatives d’Almussafes, Benifaió i Sollana que ha reunit a unes 400 persones. La presidenta del Consell Escolar Municipal ha introduït l’acte de protesta contra els retalls en educació i servicis públics, aprovats pel Consell de la Generalitat Valenciana, el passat dia 5 de gener.

Els directors de les escoles de primària i dels centres de secundària d’Almussafes, Benifaió i Sollana, així com dos representants d’organitzacions sindicals s’han dirigit als assistents, per a explicar les problemàtiques concretes a què s’enfronta l’escola, en l’actualitat. La concentració ha conclòs amb la petició de retirada del decret de la Generalitat i depuració de responsabilitats pel balafiament en la gestió.

Alumnes, pares i professors han alçat una veu conjunta esta vesprada a Almussafes, en l’acte reivindicatiu convocat des del Consell Escolar Municipal contra el conjunt de mesures unilaterals de retall, aprovat pel Consell de la Generalitat el passat dia 5 de gener, i que per part dels afectats es considera com “el major atac de la història al personal de l’ensenyança i de tot el sector públic i una nova agressió als servicis públics prestats”.

Nombroses pancartes, portades per les AMPAS, estudiants i resta de representants dels centres educatius públics Pontet, Almassaf i IES Almussafes, CEIP Santa Bárbara, Trullàs i IES Enric Soler i Godes de Benifaió i el CEIP López Marco de Sollana, han servit per a esgrimir les principals reivindicacions que impulsen la protesta conjunta, traduïdes en lemes com “ni una agressió més a l’escola pública”, “No als retalls als servicis públics”,  “Depuració de responsabilitats en el Consell” i “Per una ensenyança pública de qualitat”, entre altres.

Els directors i alguns caps d’estudis dels centres convocants han participat activament en la protesta, que ha introduït la presidenta del Consell Escolar Municipal, Elia Alepuz, i en la que també han tingut una presència rellevant dos membres de les organitzacions sindicals que representen al conjunt del professorat. El propi alcalde d’Almussafes i diferents regidors de l’equip de govern no han dubtat a participar en la concentració, donant suport a tota la comunitat educativa en estos complicats moments que estan vivint.

En la pràctica totalitat de les intervencions s’ha sol•licitat el suport de tots els agents socials per a aconseguir la retirada del decret de la Generalitat, les conseqüències de la qual en l’àmbit educatiu durant els pròxims dos anys seran molt notòries i lamentables per als alumnes.

Així mateix, s’ha denunciat que els centres educatius encara estiguen pendents dels ingressos necessaris per a fer front a gastos de calefacció, material i telefonia, entre altres, com a conseqüència del retard en el pagament per part de la Conselleria d’Educació.

La reducció de les plantilles de professorat, la impossibilitat que molts docents interins vagen a ser contractats i, els que ho aconseguisquen, tan sols puguen optar a contractes a temps parcial i el fet que s’haja reduït el sou dels professors precisament en el complement que reben per la seua antiguitat i la seua formació pedagògica han sigut els principals arguments esgrimits en la reunió reivindicativa que ha acollit la localitat.

2 Comentarios

  1. Hi ha una errada que m’agradaría que constara, ja que el Ceip Trullàs de Benifaió, apareix en l’article com un tal Saraus…? i esta escola està molt implicada, indignada i enfadada per tot el que està pasant en l’enseyament i la educació pública….

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here