Bernat Montagud parlarà hui sobre el modernisme en la comarca a la Casa de la Cultura d’Alzira

0
408
Bernat Montagud / Foto: Fran García

L’escriptor i historiador Bernat Montagud oferirà, aquest dijous, una conferència amb el títol «El modernisme: Alzira com a pretext. Una ullada a la Ribera», en què farà un recorregut pels edificis i les obres d’estil modernista a Alzira i altres poblacions de la comarca. L’acte tindrà lloc a les 18.30 h, a la Casa de la Cultura d’Alzira (C/ Escoles Pies, 4), i hi intervindran el regidor de Cultura, Carlos Correal; Josep A. Fluixà, director de la Fundació Bromera, i Miguel Ángel Albort Molines, director de zona de CatalunyaCaixa.

Fundació Bromera i Obra Social CatalunyaCaixa

La conferència forma part d’un programa d’activitats organitzat per la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura i l’obra social de CatalunyaCaixa al voltant de la visita del Bus Gaudí a la ciutat d’Alzira la pròxima setmana. El Bus Gaudí – La Pedrera és una exposició itinerant que disposa d’un espai d’uns 50 m², amb accés també per a persones amb mobilitat reduïda, que presenta fotografies, audiovisuals, maquetes i textos explicatius sobre la vida i l’obra de Gaudí. És un projecte cultural produït per CatalunyaCaixa i gratuït, tant per al públic en general com per al públic escolar que participa en les visites guiades. Aquestes aules-taller, dirigides a escolars de Primària, Secundària i Batxillerat, permeten endinsar-se en el món de l’arquitectura d’una manera amena amb discursos adaptats a cada edat. El Bus sobre Gaudí i La Pedrera visitarà Alzira els dies 7, 8, 9, 10 i 11 de febrer a la Plaça Major.

Gaudí, el geni

La Fundació Bromera col·laborarà en la difusió de la figura de l’arquitecte català, a més, amb la creació d’un quadern didàctic que gira entorn del conte «Gaudí, el geni», escrit a propòsit per a aquesta campanya per l’autor Enric Lluch. El quadern està adreçat a xiquets i xiquetes de segon i tercer cicle de Primària i primer de Secundària i compta amb les il·lustracions de Jordi Vila Delclòs i les propostes didàctiques de Fina Girbés. La guia didàctica es distribuirà debades en les visites guiades al Bus Gaudí a Alzira i a la resta de ciutats valencianes per on passe aquesta exposició itinerant.

Bea Tortosa / Fundació Bromera

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here