L’ona d’aire fred siberià deixarà temperatures mínimes negatives a la comarca

0
349
Les gelades es produiran al llarg de tot el cap de setmana

Hui dijous, tot i que encara a primeres hores del dia tindrem prou nuvolositat d’este front que  ens visitarà (i que ens deixarà algun que altre ruixat dèbil i esporàdic). Atenció perquè serà retirar-se este front i arribar l’ONA D’AIRE FRED SIBERIÀ (procedent de l’est d’Europa) que ja està fent de les seues en gran part d’Europa, on ha deixat registres històrics de fred… (mireu el reportatge de l’espai ‘La Brúixola’ d’esta mateixa pàgina municipal).

A les muntanyes del sud de València i nord d’Alacant, la cota de neu es situarà al voltant dels 300m. (aneu en compte si heu de circular per este sector). Això sí, de vesprada es retiraran tots els núvols de les nostres comarques i la neu ja no serà cap problema per la meitat sud de la comunitat.

Esta entrada gèlida, ací no serà tan dura com a la resta d’Europa però, estigau molt pendents perquè si es cumpleixen les previssions que apunten alguns models meteorològics (com el model americà GFS), les temperatures que podem arribar a tindre també les recordarem durant molts anys, especialment entre divendres i dissabte que són els dos dies on, d’entrada, sembla que més fred patirem… amb  la isoterma de -8ºC a 1.500 metres d’altura damunt dels nostres caps (el GFS marca que ens tocarà la de -10ºC!!, cosa que seria brutal i històric).

Compte amb les gelades dèbils i persistents que tindrem dijous, divendres i dissabte per la nit. D’altra banda, altre element a tindre amb compter serà el vent. Entrarà anortat (de tramuntana) i donarà ratxes moderades prou engorroses que faran augmentar la sensació de fred… vorem al final qué donarà de sí esta massa més freda que està a punt d’arribar.

Jovi Esteve

.

Previsions de l’oratge per a hui dijous

Matí Vesprada Nit

4 Sol-N-Pluja 2 Sol-NP 16 Lluna

7º                   9º                      3º

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here