L’IES Tulell d’Alzira comença a plantar un bosc autòcton amb 70 arbres

1
415

Alumnes, professors i pares comencen a plantar els arbres

L’ONU va declarar l’any anterior Any Internacional dels Boscos, amb la finalitat de promoure el coneixement, la protecció, la recuperació, l’estima i l’aprofitament sostenible dels boscos autòctons; i paral•lelamentdesenvolupa la campanya per plantar 7.000 Milions d’Arbres al món, un per cada ésser humà. I no és per capritx sinó perquè la crisi ambiental que arrosseguem des de fa dècades, per la contaminació global i la destrucció dels ecosistemes, va agreujant-se any rere any i pot resultar molt pitjor per a tots, rics i pobres, que l’actual crisi econòmica.

Per això, durant el present curs, a l’IES Tulell d’Alzira estem duent endavant el projecte de plantar un bosc autòcton al rectangle erm del pati N, uns 70 arbres simbòlics. La idea és convertir-lo en una zona verda de plantes autòctones: carrasques, gal•lers, sureres, arbocers, fleixos, pins pinyers, pins blancs, llentiscles, romanís, murtes, …

És un projecte que ens plantejàrem al principi, fa ja uns quatre anys, i que per fi hem començat a fer-lo realitat el dissabte passat, amb la col•laboració de voluntaris de tots els sectors del centre: pares/mares, alumnes, professors i no docents. A tots ells gràcies.

Així, el 28-G férem una petita celebració, amb esmorzar col•lectiu, competicions esportives i la primera fase de la plantació. Ara queda, durant el mes de febrer, que tots els grups d’alumnes tracten el tema en una hora de tutoria, amb una fitxa preparada a l’efecte, i que en l’hora de tutoria següent baixen al pati per plantar 3 o 4 arbrets cada grup, perquè tots puguen participar-hi i ho senten després com a cosa pròpia. N’agafem les hores de tutoria perquè no perden cap hora de classe.

Posteriorment haurem de fer el manteniment indispensable i sobretot, durant aquest primer estiu, els recs de supervivència imprescindibles, també amb els voluntaris que puguen. Després els arbres ja es mantindran sols, que per això són autòctons i estan adaptats al nostre clima.

Des d’ací invitem a tots perquè sembren llavors o plantons autòctons on siga possible I adequat. Necessitem més arbres per absorbir CO2, produir oxigen, suavitzar el clima, regular les pluges, protegir la biodiversitat i, en definitiva, millorar el nostre entorn i la nostra qualitat de vida.

1 Comentario

  1. ¿Srs professors del IES Tulell, són els pins el millor arbre per generar un bosc?. Em semblava que els pins no són autòctons.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here