Els sindicats d’Educació no descarten una vaga indefinida si no es retira el decret llei

1
334

Els cinc sindicats que formen la mesa sectorial d’educació han assegurat este dimecres en un comunicat que no descarten la convocatòria d'»una vaga general indefinida» en el sector, si no es retira tant el decret llei de retallades salarials aprovat pel Consell, com l’anunci d'»augmentar la càrrega lectiva i de retallar encara més les plantilles».

Així ho han anunciat després de la junta de portaveus celebrada entre els sindicats de la mesa sectorial d’Educació formada per STEPV, FECCOOPV, ANPE, CSI·F i Fete-UGT PV, i els diferents responsables de les direccions generals de la Conselleria d’Educació.

Càrrega lectiva i retallada de plantilles

Els sindicats han anunciat que convocaran «totes les mesures de pressió que calguen», sobretot, després que la Conselleria haja informat d’un augment en la càrrega lectiva a 21 hores en Secundària i una retallada de les plantilles docents d’Infantil i Primària.

Els agents socials han advertit a la Conselleria que esta mesura «remata el treball» que ha començat el Consell amb el decret llei de retallades salarials. «No sol es retallen els salaris del professorat, s’acomiaden els interins a 30 de juny, sinó que, a més, incrementarà la jornada laboral, es reduiran les plantilles i s’incrementaran els acomiadaments de professorat interí», ha destacat.

Els sindicats han aclarit que la majoria dels temes proposats pels responsables de la Conselleria durant la reunió han estat els que «ja van plantejar a la junta de portaveus del mes d’octubre, i es proposa de negociar-les fins al 30 d’abril», moment al qual es tornarà a reunir la junta de portaveus.

Tot i això, ha apuntat que des de la Conselleria s’han afegit alguns temes nous com la modificació de les plantilles d’Infantil i Primària, de Secundària i FP i de la resta de cossos docents, amb l’anunci que «es podran augmentar les hores lectives del professorat de Secundària de 18 a 21 hores, i de reduir les plantilles d’Infantil i Primària». «L’argument, com sempre, és l’optimització dels recursos humans», han justificat.

Des dels sindicats s’ha recordat que les plantilles de Secundària i FP «ja han estat retallades unilateralment» per la Conselleria el curs passat, la qual cosa «va provocar l’acomiadament de més de 1.500 docents interins». Esta mesura ha estat complementada per altres que van comportar «una retallada total de més de 2.200 professorat interí», han finalitzat.

Europa Press

1 Comentario

  1. Doncs a veure si la convoquem JA !!! Molts professors dels nostres instituts comencen a estar-hi d’acord !!!!!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here