Almussafes acollirà una manifestació contra els retalls amb el suport dels centres de Benifaió i Sollana

0
434

Manifestació celebrada a València

Mentres s’ultimen els preparatius de la concentració conjunta, col•legis i Institut continuen celebrant cada dijous les seues reunions de protesta davant de les portes dels centres i es mantenen les diferents mesures de pressió adoptades per claustres de professors i respectius consells escolars

A les 17.30 hores de divendres que ve dia 3 de febrer donarà inici la manifestació conjunta de la comunitat educativa d’Almussafes en el parc de l’Ajuntament. A esta massiva convocatòria de protesta davant del paquet de retalls, adoptat pel Consell de la Generalitat el passat dia 5 de gener, se sumaran els diferents centres educatius públics de les poblacions veïnes de Benifaió i Sollana. Durant la concentració, en defensa de la qualitat de l’escola pública, es donarà lectura al manifest redactat per les cinc organitzacions sindicals, document a què els membres del Consell Escolar Municipal es van adherir durant la sessió extraordinària celebrada el passat 24 de gener.

Tan sols resten dos dies perquè el municipi d’Almussafes mostre públicament el gran descontent de la seua comunitat educativa davant del conjunt de mesures unilaterals de retall, aprovat pel Consell de la Generalitat el passat dia 5 de gener, i que per part dels afectats es considera com “el major atac de la història al personal de l’ensenyança i de tot el sector públic i una nova agressió als servicis públics prestats”.

Nombroses pancartes serviran per a informar de les principals reivindicacions de la protesta, traduïdes en lemes com “Una escola pública de qualitat”, “No als retalls als servicis públics” i “Depuració de responsabilitats en el Consell”.

El parc de l’Ajuntament ha sigut la seu triada per a dur a terme la concentració massiva i unitària, a qui els claustres de professors dels tres centres educatius de la població – IES Almussafes i escoles d’infantil i primària Almassaf i Pontet – confien participen així mateix AMPAS i alumnat, agents socials a què estan mobilitzant durant la present setmana perquè “El Govern Valencià deixe de desmantellar l’ensenyança pública”.

Tal com van destacar representants de la comunitat educativa, durant la reunió extraordinària celebrada pel Consell Escolar la passada setmana, “és necessari que pares i mares siguen verdaderament conscients del clar deteriorament que els retalls suposaran en la qualitat del sistema educatiu públic, a més d’informar-los dels perjuís que els retards en els pagaments estan propiciant en els centres”.

Els representants dels centres educatius públics de Benifaió – CEIP Sants Bàrbars i Saraus i IES Enric Soler i Godes – i el CEIP López Marco de Sollana també participaran activament en la concentració del divendres d’Almussafes i donaran suport a la lectura del manifest redactat per les organitzacions sindicals STEPV, FE CCOOPV, CSIF, ANPE i FETE-UGT-PV en el que, entre altres qüestions, s’exigix una depuració de responsabilitats polítiques del govern valencià “que ha malgastat i dilapidat els recursos públics amb una política clientelar basada en grans esdeveniments que no han generat riquesa i ocupació”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here