Programació XX Setmana Cultural de l’Associación Cultural Falla Plaça la Malva d’Alzira

0
395

Davall el títol “La veu de la ment” se celebraran diversos actes culturals entre el 3 i el 12 de febrer

Exposició “Arrugas, de la viñeta a la pantalla”
Pati porticat de la Casa de la Cultura. Del 3 al 12 de febrer de 2012

Flash-Back Producciones, s’unix a Perro Verde Films i Paco Roca per a oferir l’exposició oficial del film “Arrugas”, basat en la cèlebre obra d’este versàtil historietista valencià, Premi Nacional de Còmic 2008.

Una àmplia mostra comissariada per Antonio Busquets que recorre tot el procés creatiu del film, des de la seua gènesi com a àlbum de còmic fins a l’estrena de la seua adaptació fílmica en les pantalles cinematogràfiques.

A través de panells i originals s’inclou tota la imatge gràfica de l’exposició: storyboards, art conceptual, esbossos, dissenys… material cedit personalment pels seus propis creadors per a esta mostra, a què s’unix originals de Paco Roca, autor del còmic, coguionista i dissenyador del film, cuidadosament seleccionats entre tota la seua ja extensa obra, i que complementa i reforça l’estructura d’este recorregut visual sobre “Arrugas”, una producció de Manuel Cristobal per a Perro Verde Films, Cromosoma i TVG, dirigida per Ignacio Ferreras. Una sincera, humana i emotiva història sobre la vellesa. Un bell viatge per la memòria. Un viatge des de la vinyeta a la gran pantalla.

Així mateix els panells inclouen les cartel•les explicatives i els diferents textos informatius que introduïxen tant el seu contingut com als artistes representats en els mateixos, redactats pel comissari de l’exposició, els propis artistes i un material la immensa majoria inèdit fins al moment i exclusiu per a esta exposició.

Divendres, 3 de febrer
20:00 hores – Inauguració de la XX Setmana Cultural a l’ Auditori de la Casa de la Cultura

“Arrugas, de la viñeta a la pantalla”
Exposició: Un viatge visual per l’adaptació fílmica del còmic de Paco Roca
Presentació del programa.
Presentació de l’exposició a càrrec de l’autor Paco Roca
Salutació del president de l’ Associació Cultural Falla Plaça de la Malva i autoritats.
Obertura de l’exposició i mistela d’honor, acompanyada amb una degustació de bunyols.

Dimecres, 8 de febrer
20:00 hores – Casa de la Cultura (Auditori)

Presentació del llibre de la Falla Plaça de la Malva Tro d’avís 2012, a càrrec de Josep Antoni Fluixá i Vivas,
Presentarà l’acte Yaiza Cáceres Castillo, fallera de la Malva.
Concessió del Guardó d’Or Falla Plaça de la Malva 2012 a Bernat Montagud Piera, historiador alzireny amb glossa a càrrec Beatriz Tortosa periodista.
Lliurament del Premi Malva Alzira 2012 al millor poema satíric d’un llibre de falla.
Paraules de clausura a càrrec del president de la falla i autoritats.

Dijous, 9 de febrer
19:30 hores – Casa de la Cultura (Auditori)

Acte de lliurament del Premi Malva Alzira de Poesia Infantil i presentació de la guia didáctica.

Presentació de la guia didàctica L’Illa: la història mig en broma, patrocinada per la regidoria d’Educació i elaborada per a treballar el tema de les falles, el teatre i la història d’Alzira a l’escola, amb la presència d’Anabel Juárez, regidora d’Educació d’Alzira. La guia conta amb un text teatral escrit per Enric Lluc i un poema de Fina Girbés, a més a més de il•lustracions de Rita Alafarga i Alba Fluixá.

A continuació s’estrenarà l’obra teatral L’illa: la història mig en broma d’Enric Lluch, inclosa dins la guia i que serà representada pels xiquets i les xiquetes del grup teatral de la Falla Plaça  Malva, dirigits per, Sandra Escudero Garrigues.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here