«Una llengua que camina» ompli de gom a gom Les Dominiques de Carcaixent

0
324

Més de 150 assistents van gaudir de la projecció del documental “Una llengua que camina” que va tindre lloc el passat dissabte a l’Auditori de les Dominiques de Carcaixent. L’acte estava organitzat per l’associació cultural “Carcaixent M’agrada”, i es va completar amb un emotiu debat posterior, que comptà amb la participació de Xavi Sarrià, escriptor i cantant del grup Obrint Pas, i Amanda Gascó, directora de la pel·lícula, i que es va enriquir gràcies al testimoni i l’experiència de moltes de les persones presents.

Després de més de 25 anys, les primeres generacions de valencians que han estudiat en la nostra llengua són persones adultes que fan tots els possibles per viure en valencià a casa, al carrer i al treball. Aquesta idea és la que ha donat nom al documental que es va poder veure dissabte a Carcaixent. “Una llengua que camina” retrata la vida diària de cinc persones que viuen a distints punts del territori valencià i que ens permeten fer una radiografia de la llengua de nord a sud, de les ciutats i dels pobles.

Al documental, rodat en part al CP Víctor Oroval de Carcaixent, hi apareixen diverses entrevistes amb persones vinculades a la ciutat. L’associació “Carcaixent M’agrada” ha penjat ja al seu mur de Facebook l’enllaç al documental, perquè tots aquells que no van poder assistir a la projecció de dissabte tinguen l’oportunitat de veure’l a les seues cases, i compartir-lo amb les seues amistats si ho desitgen.

L’associació “Carcaixent M’agrada” ha organitzat durant els últims mesos, amb gran èxit de públic, diversos actes culturals, com ara presentacions de llibres o el Sopar Estellés en homenatge al poeta valencià, i prepara ja noves activitats culturals i lúdiques per a les pròximes setmanes. La més immediata serà la visita guiada al paratge natural de la Murta d’Alzira que tindrà lloc durant el mes de febrer.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here