El documental «Una llengua que camina» rodat en part a Carcaixent es presenta este dissabte

2
385
L'Auditori municipal serà l'escenari de la presentació

L’Associació Cultural Carcaixent M’agrada ha programat per al proper dissabte 28 de gener, en l’Auditori Municipal, a les 19 hores,la projecció del documental “Una llengua que camina”, que analitza la realitat social del valencià a través de cinc persones d’àmbits molt distints, fent una radiografia de l’ús de la llengua en les ciutats i pobles, de nord a sud i a tots els àmbits.

Es dóna la circumstància que Carcaixent ha estat una de les poblacions que apareix al documental. Així es recullen les opinions d’alguns veïns i professionals del poble, vinculats al col·lectiu, com ara Dolors Pedrós (gerent d’Edicions 96) o Joan Carles Girbés (cap de publicacions de Bromera), a més de Diego Gómez, mestre al CEIP Víctor Oroval i un dels fils conductors del documental.

En acabar la projecció, s’obrirà un debat en el qual participaran Amanda Gascó, directora del documental i Xavi Sarrià, músic i escriptor que és també un dels eixos del documental i a qui tots coneixem per ser el cantant d’Obrint Pas.

A més de Diego Gómez i Xavi Sarrià, una professora de periodisme de la Universitat d’Alacant, Mar Iglesias, el dermatòleg de l’Hospital General de Castelló, Gerard Pitarch i la romanesa valencianoparlant, Dariana Groza, posen rostre a l’estat de salut del valencià.

La projecció del documental forma part del programa anual d’activitats de l’Associació Cultural “Carcaixent M’agrada”, que continuarà amb una visita guiada a la Murta en febrer, a càrrec d’Aurelià Lairón, arxiver i cronista d’Alzira.

2 Comentarios

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here