L’Ajuntament d’Algemesí no ven cap plaça del pàrquing i Més Algemesí demana dimissions

1
624

Obres en el pàrking d'Algemesí /Foto: Juan Penadés

Ahir conclogué el termini per demanar participar en la subhasta de les places de garatge que han eixit a la venda (106), a la qual tan sols es presentaren dues sol•licituds, segons ens han informat fonts municipals. Hui s’ha reunit la comissió baremadora i les ha desestimades les dues per no reunir el requisit de zona exigible. Així doncs, ara per ara no s’ha venut CAP PLAÇA de les que estava previstes. El poble d’Algemesí ha donat clarament l’esquena a aquest projecte megalòman de l’actual corporació popular. L’actual equip de govern ha actuat irresponsablement i negligentment aprovant en setembre de 2009, ja explotada la bombolla immobiliària i en plena crisi, la construcció d’un pàrquing que no demanava la ciutadania i que ha costat 5,6 milions als contribuents valencians. No sols tenim un pàrquing sense entrada, sinó a més sense cotxes.

Aquesta irresponsabilitat, però, no és exclusiva del govern local, sinó que és compartida amb el govern valencià. Que la Conselleria consentisca en 2010 la construcció d’un pàrquing de 5,6 milions d’euros, un pàrquing que tal i com està concebut és clarament innecessari, és una irresponsabilitat política. A més a més, és un clar exemple de la política del malbaratament dels recursos públics en favor dels interessos de partit que ha desenvolupat el govern autonòmic popular. La suma de tants i tants projectes megalòmans com aquest, que tants polítics del Partit Popular han dut a terme, ha situat a la nostra comunitat autònoma en fallida econòmica real i ha provocat l’atac brutal a l’estat social i la pujada d’impostos.

El fet de no vendre cap plaça, quan suposadament ens l’anaven a llevar de les mans i anava a resoldre un problema d’aparcament, demostra que els actuals responsables es troben totalment incapacitats per conduir el destí d’Algemesí. Açò representa un fort i clar revés a la política populista de l’actual equip de govern que queda totalment deslegitimat políticament i moralment per continuar al capdavant de l’Ajuntament. El partit popular ha soterrat 5,6 milions d’euros al mig del poble, 5,6 milions d’euros que haurien d’haver estat emprats en projectes socials i beneficiosos per al conjunt de la ciutadania. El “magnífic negoci” per a les arques municipals no s’ha produït. Dels 2 milions que es podien haver  obtingut per la venda d’una planta de pàrquing que ha costat 2,8 milions de construir (5,6 les dues plantes) s’ha convertit en un ingrés de zero euros. Tot això sense entrar a valorar la difícil situació en que es queden les finances locals que tenien previst ingressar quasi un milió d’euros per la venda. Algemesí es queda sense diners per a reparació de camins rurals, de les vies públiques urbanes, per a la pròpia urbanització de la plaça i sobretot per acabar una altra obra megalòman, el Centre Polivalent que només es podien acabar si es venien les places.

Igualment això posa en perill la concessió de la segona planta del pàrquing, ja que l’empresa que se la quede ha de fer-se càrrec del manteniment de la totalitat del pàrquing, cosa que fa que siga pràcticament impossible treure-li rendiment a la concessió. Tot això sense tindre en compte com interpretaran les empreses interessades que els propis veïns de la zona no tinguen cap interés en quedar-se-les.

El deliri irreal d’un equip de govern desorientat que no toca de peus a terra s’ha topat de cara amb la crua i dura realitat de la crisi. Malgrat que tothom els va advertir que no era el moment de construir el pàrquing en plena crisi els polítics populars no han volgut fer cas i ara els valencians en general, i els algemesinencs en particular pagarem el seu error.

L’actual Alcalde d’Algemesí i el seu equip de govern han balafiat recursos públics, han pensat únicament en els seus interessos partidistes i no en el bé del poble i han posat les finances municipals en una situació crítica i insostenible. Donat el rotund fracàs d’aquesta operació política, i donat que els veïns de la zona i el poble en general ha desautoritzat a la màxima autoritat, MÉS ALGEMESÍ demana –per primera vegada- la dimissió de l’actual Alcalde i sol•licita al grup popular que encete una ronda de conversacions per reconduir la situació i treure a Algemesí de la situació actual.

COMUNICAT DE MÉS ALGEMESÍ

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here