Els 24 voluntaris socials de persones majors d’Almussafes exercixen una labor d’acompanyament encomiable

1
357

•    Des de fa un any, catorze dels 24 voluntaris socials acompanyen i entretenen als interns de la residència “La Vila d’Almussafes” dos vegades per setmana

Voluntaris d'Almussafes per a persones majors

La regidora de la Tercera Edat d’Almussafes va acompanyar, durant el matí d’ahir dimecres dia 25, al grup de voluntaris socials de persones majors durant la seua labor d’entreteniment i acompanyament als usuaris de la residència “La Vila d’Almussafes”. Des de fa més d’un any, els voluntaris desenrotllen setmanalment un programa d’oci en el geriàtric, a més de continuar realitzant la seua labor d’acompanyament a ancians que encara residixen en les seues pròpies cases.

Les visites setmanals dels voluntaris són, sense cap gènere de dubte, ocasions que els ancians interns en la residència i centre de dia d’Almussafes viuen com una autèntica festa. La pròpia regidora de la Tercera Edat, Esperanza Carbonell, ho va comprovar de primera mà ahir dimecres, quan va visitar i va acompanyar els voluntaris socials durant part del desenrotllament del programa d’oci que oferixen des de fa un any en el geriàtric, inaugurat al desembre del 2009.

“Som dos els grups que dispensem el servici d’acompanyament en la residència i compartim la nostra labor tots els dimecres i dijous, a partir de les 11 del matí i fins a les 1 del migdia, aproximadament”, expliquen els voluntaris.

El coordinador del grup dels 24 jubilats que impulsen el programa de voluntariat social a Almussafes, Lorenzo Domínguez, no dubte a ressaltar “el gran benefici que suposa tant per als voluntaris com per als usuaris del servici que esta iniciativa continue desenrotllant-se, ja que en realitat alegra la vida de tots nosaltres i ens aporta grans valors solidaris”.

Molts dels interns requerixen d’una cadira de rodes per als seus desplaçaments, per la qual cosa l’ajuda dels voluntaris resulta imprescindible a l’hora de realitzar passejos matutins pels jardins del centre, una de les activitats que més disfruten els interns en els dies solejats, i inclús visitar el mercat dels dimarts o assistir a un ofici religiós en la parròquia, de vegades especials, com les passades festes nadalenques.

En jornades grises i fredes com la viscuda ahir dimecres, els passejos es limiten als corredors del centre, encara que l’entreteniment dels interns està assegurat amb altres activitats, ja que els voluntaris no dubten a l’hora de llegir-los el periòdic, conversar sobre temes diversos, recitar-los poesia i incloc relaxar-se amb alguns jocs de taula. El programa d’activitats de temps lliure també incorpora la celebració de festivals musicals i de ball, l’últim realitzat el passat mes de desembre, “amb gran acceptació per part dels interns”.

“La iniciativa dels voluntaris d’Almussafes és tot un exemple a imitar en altres geriàtrics valencians, un fet que evidència que la solidaritat dels almussafenys sempre ha sigut uns dels nostres senyals d’identitat”, ressalta l’edil de la Tercera Edat.

Però la labor dels voluntaris socials no es limita únicament a la realitzada en l’interior del geriàtric, sinó que també es desenrotlla en diferents vivendes del nucli urbà, acompanyant i ajudant a ancians – La majoria d’ells coneguts – que encara conviuen en les seues pròpies cases, però que requerixen d’este servici que els voluntaris presten desinteressadament i amb gran interés.

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here