PSOE, Compromís i EU Alzira aconsegueixen una junta de portaveus per a l’abocador de Guadassuar

0
190

Simulació de l'abocador de Guadassuar

PSOE, Compromís per Alzira i EUPV d’Alzira han aconseguit que l’equip de govern convoque per al proper dilluns dia 30 de gener una Junta de Portaveus per a què l’Ajuntament de la nostra ciutat explique quins criteris tècnics i quins informes sostenen el plantejament de l’equip de govern de traslladar dos quilòmetres el macroabocador del Consorci Ribera-Valldigna.

Les tres formacions han presentat mocions a l’Ajuntament d’Alzira sol•licitant que aclarira la seua proposta i el seu sí condicionat respecte al projecte del macroabocador del Consorci. Prèviament, els portaveus Isabel Aguilar (PSOE), Carles Aranda (Compromís) i Ivan Martínez (EU) havien consensuat les seues propostes d’oposició a la construcció d’una nova Planta de Valorització de Residus i d’un macroabocador en el terme de Guadassuar, tal i com ve plantejat en el projecte del president del consorci.

L’oposició ha plantejat a l’Equip de Govern que explique públicament quin és el seu posicionament davant tota aquesta problemàtica que també ens afecta, i quins criteris tècnics i econòmics sostenen la seua posició. L’equip de govern ha acceptat convocar una Junta de Portaveus de tots els grups polítics per debatre aquest tema i, donat el cas, mantindre l’Ajuntament una postura comuna.

Cal recordar que el projecte que el passat desembre va presentar i va intentar aprovar al Consorci Ribera Valldigna pretén per un costat ampliar amb 14.000 metres quadrats la planta de valorització, ubicada a poc menys de 700 metres de Montortal, i per altre la construcció d’un macroabocador a menys de 3 kilòmetres de l’Alcúdia i Massalavés i del PAI de la Garrofera d’Alzira (Bastidas al seu dia apostava per posar “en valor” la partida de la Garrofera d’Alzira a la que va definir com “lloc idíl•lic per a  viure”. Votar  a favor d’aquest projecte suposa tot el contrari, a més que l’agent urbanitzador del citat PAI puga demanar responsabilitats a l’Ajuntament d’Alzira). Un macroabocador de 120.000 metres quadrats en que s’aniran dipositant els residus no valoritzats a la planta i que suposen més del 60% dels que es tracten, a més a més en un terreny amb una gran permeabilitat.

En aquest projecte s’ha evidenciat la falta de consens i de diàleg per part del president del Consorci, el que ha motivat l’oposició dels ajuntaments que més es veuen afectats: Benimodo (PP), l’alcalde de Massalavés (també del del PP) o l’Alcúdia.
Esperem que, a partir d’ara, quan vagen a tractar-se qüestions de rellevància en les institucions on els partits de l’oposició no estem presents – com el mateix Consorci o la Mancomunitat- l’Alcaldessa ens convoque a Junta de Portaveus.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here