Els centres públics i concertats rebran hui del Consell una part dels gastos de manteniment

1
242

La Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació ha assegurat que ahir va donar l’ordre de pagament per a abonar despeses de funcionament tant dels centres públics com dels centres concertats de la Comunitat Valenciana amb la finalitat de «regularitzar la situació». En concret, s’abona el segon quadrimestre de centres públics de Secundària, Primària i Règim Especial, així com el tercer trimestre de la concertada. En total, la quantitat que se’n va a satisfer supera els 35 milions d’euros.

A través d’un comunicat, la consellera d’Educació, Formació i Ocupació, María José Catalá, ha subratllat que «es respon així satisfactòriament al compromís que la Conselleria havia adoptat de procedir al pagament de les quantitats que s’han d’abonar a estos centres en menys de deu dies».

«La nostra prioritat és atendre les necessitats més urgents del nostre sistema educatiu i a això hem destinat i anem a destinar tots els nostres esforços diàriament», ha afegit la titular d’Educació.

La responsable d’Educació, Formació i Ocupació ha explicat que, pese a la difícil cojuntura econòmica per la qual es travessa, el Consell de la Generalitat «està treballant per a fer front a esta situació assumint i normalitzant els pagaments des de hui, complint d’esta manera amb un compromís del President de la Generalitat, Alberto Fabra.

Mesures molt valents

Mª José Catalá consellera d'Educació

«Estem vivint una situació en la qual el Consell ha pres mesures molt valents i forts de control del dèficit perquè calen, però en les quals es té molt clara la importància dels servicis públics bàsics», ha indicat la consellera d’Educació.

«Este compromís es reflectix també en una altra de les nostres prioritats, la dotació de plantilles, amb l’adjudicació en el termini d’una setmana, de 728 places docents», ha subratllat.

Un d’estos processos es va realitzar ahir i ha permés adjudicar 308 places docents per a cobrir les necessitats sobrevingudes per vacants  i substitucions per incapacitat temporal dels seus titulars, mentre que la setmana passada es van adjudicar altres 420 places docents pel mateix concepte.

Europa Press

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here