PSPV de Carcaixent presenta una moció en contra de que es faça un altra toma per al trasvase

6
446

Carles Albet, PSPV de Carcaixent

Al fil de les declaracions fetes per l´ex – president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, allà per juny de 2011 en les quals tornava a obrir el debat tancat l’any 2005 sobre la possibilitat de fer una nova pressa d’aigües en un punt d´aigües amunt del curs del riu Xúquer, ja siga en Antella o en Cortés de Pallàs i que en les darreres setmanes i aleshores de la tornada del Partit Popular al Govern central, s’han produït varies declaracions a favor de la construcció d’una nova toma per al transvasament Xúquer-Vinalopó, els socialistes de Carcaixent volen mostrar la seua oposició a que es faça un altra toma d´aigua al riu Xúquer.

Segons el portaveu socialista a l´ajuntament de Carcaixent, Carles Albert, una nova toma d´aigua al riu Xúquer per a emportar-se la nostra aigua al sud d´Alacant faria perillar les dotacions d´aigua per a rec dels Carcaixentins i dels riberencs.

Els socialistes remarquen que es dona la paradoxa de que aquells que reclamen l’aigua del Xúquer per a cobrir les seues necessitats amb el recolzament del Govern de la Generalitat Valenciana, porten mesos sense utilitzar 12 hm3 del Xúquer (12 milions de metres cúbics o 12.000 milions de litres d’aigua) que està evaporant-se i empitjorant la seua qualitat. Aquesta aigua podia haver-se utilitzat per a finalitats ambientals que milloraren els ecosistemes aquàtics relacionats amb el riu.

Els socialistes, insten a les institucions governades pel Partit Popular que desistixquen en la idea de fer un altra toma d´aigua i demanen a la Consellera d´Agrícultura, Pesca, Alimentació i Aigua; Maritina Hernández, que el que han de fer es preocupar-se per la difícil situació que està vivint l´agricultura a Carcaixent i a la Comarca de la Ribera i posar les mesures necessàries per a paliar aquesta situació.

El portaveu socialista, Carles Albert, remarca que “l´agricultura està en una greu situació i cal prendre mesures i s’han de prendre ja”, per aixó proposa un gran pacte de tots els agricultors, dels seus representants i de les institucions per tal d´establir un plà de potenciació de l´agricultura a Carcaixent i a la Ribera.

Comunicat del PSPV

6 Comentarios

    • Xixarra , según tengo entendido la Sra. Conxa está suspendida de militancia en el Psoe , asi que , de momento , no puede representar a ese partido político.

  1. Pero no dicen que el agua es de todos. Porqué no podemos trasvasar, luego queremos que nos trasvasen desde castilla la mancha. O sea la ley del embudo, lo ancho para el Psoe y el estrecho para los demás.
    Ya lo teneis bien sres. pesoleros

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here