La Plataforma Cívica aprova el manifest contra el Macroabocador de Guadassuar

0
415

L’ assemblea de la Plataforma Cívica contra el Macro-Abocador de la Ribera aprovà, ahir  per unanimitat, el manifest redactat per la gestora.

A la reunió es va parlar de les diferents línies d’actuació que durà d’ara endavant la Plataforma, tant a nivell legal com a nivell de conscienciació ciutadana.

A nivell legal, s’intentarà utilitzar tots els mitjans a l’abast de la Plataforma, evidentment si s’arriba a aprovar la moció que es paralitzà el passat 22 de desembre per un defecte de forma. De moment, se ser aprovada la construcció del Macroabocador, no compliria la normativa europea d’estar a un mínim de 2 km d’un nucli residencial, ni tampoc no respectaria la distància que ha d’haver tant respecte a la Sèquia Reial com als Ullals del riu Verd, a més d’altres qüestions que necessiten un estudi hidrològic i geològic que es puga contrastar.

Adhesions d’entitats cíviques

Respecte a la concienciació ciutadana, la primera acció serà entregar les adhesions de la major quantitat possible d’entitats cíviques i culturals de la comarca en la reunió del Consorci de Residus Ribera-Valldigna que s’ha de celebrar el dia 3 de febrer. La tasca de la Plataforma se centra per tant en els propers dies en donar a conéixer la situació a les associacions i grups, a través de tots els mitjans al seu abast. Per aconseguir-ho, s’han posat en funcionament un blog, una pàgina de facebook i un correu electrònic per facilitar la informació i la comunicació amb totes aquelles persones o entitats que estiguen interessades.

Facebook: No al macroabocador de la Ribera

Blog:  macroabocador.blogspot.com

Correu electrònic: noalmacroabocador@gmail.com

Grup informatiu

Un moment de l'assemblea celebrada a l'Alcúdia

També s’ha creat un grup informatiu de persones que es desplaçaran a clarificar qualsevol dubte que tinguen les associacions de la comarca, que ho poden demanar a través dels mitjans que ja hem comentat.

Per ara, s’han creat tres punts de recollida i entrega de signatures a l’Alcúdia: de vesprada a la Casa de la Cultura i a l’Espai jove i de matí a l’Ajuntament de l’Alcúdia que dona suport a la Plataforma des de la seua creació.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here