Continua obert el termini per a participar en el Premi Malva Alzira de Poesia Infantil fins al 27 de gener

0
363

L’Associació Cultural Falla Plaça Malva, amb el suport i el patrocini de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Alzira, dóna continuïtat al present concurs, el qual s’adequa a la llarga trajectòria d’activitats culturals que, des de fa anys, portem a cap amb una especial atenció al món infantil i educatiu de la nostra ciutat: la convocatòria de la quarta edició del Premi Malva Alzira de Poesia Infantil.

Volem, tal com fem amb el nostre Concurs de Narrativa Infantil i Juvenil, donar suport al treball exemplar del professorat en la tasca difícil de promoure la lectura i de millorar l’expressió escrita de l’alumnat. Però en aquesta ocasió amb l’objectiu de fomentar la lectura i l’escriptura del gènere poètic entre els escolars, tal com, en diverses ocasions ens ha estat sol•licitat per part d’alguns professors i professores.

Pretenem també que els escolars de la nostra ciutat escriguen i lligen més, sobretot en la nostra llengua. Aportem, d’aquesta manera, el nostre estímul per a avançar en la promoció i en l’ús del valencià, ja que incitem a redactar poemes que promoguen la riquesa i la creativitat del llenguatge.

Per tant, gràcies a la col•laboració i suport del departament d’Educació de l’Ajuntament d’Alzira, ens afegim a la planificació de les activitats del Pla de foment de la lectura a Alzira que, des de fa quatre anys, es porta a cap impulsat per les regidories de Cultura i d’Educació, amb l’assessorament i la col•laboració, entre altres entitats, de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura. En aquest sentit, hem de remarcar que els treballs guardonats seran publicats en el llibre infantil de la Falla Plaça de la Malva 2013.

Esperem també, amb il•lusió, que la convocatòria aprofite per a descobrir les inquietuds de futurs poetes, ja que, les entitats organitzadores, es comprometen a divulgar les produccions guardonades en aquest premi en què col•laboren altres entitats, institucions i personalitats de l’àmbit cultural alzireny.

Els poemes que s’hi presenten han de ser escrits en valencià i la temàtica dels escrits versarà sobre el lema «Alzira: paisatge sentimental i paisatge històric i monumental». Per tant, els poemes faran referència a un monument, una plaça, un parc, un carrer, un personatge, una casa, un jardí, etc. de la nostra ciutat i s’acompanyaran d’una fotografia il•lustrativa del text que pot també haver-lo inspirat. La fotografia, per altra banda, no és necessari que siga original, ja que, encara que es pot fer per a l’ocasió, es podran utilitzar també imatges històriques d’Alzira o del paisatge urbà actual disponibles lliurement en llibres, revistes o Internet.
El veredicte del jurat i el lliurament dels premis es farà públic en un acte que tindrà lloc el dijous dia 9 de febrer de 2012 a les 19.30 hores a la Casa de la Cultura.


L’Associació Cultural Falla Plaça Malva

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here